Ons vir jou: Lijkenpikkerij en het toppunt van hypocrisie

Voortrekkersmonument

Voortrekkersmonument

Lijkenpikkerij en het toppunt van hypocrisie

Nog overstijgt de schittering van zijn aureool de verbeten strijd van de verschillende Mandelaclans en de donkere erfenis van de zgn. vrijheidsheld.  De uitvaart heeft nog niet plaats gehad; de lijkenpikkerij daarentegen gaat in crescendo naar ongekende hoogten.  De deelnemers zijn in hoofdzaak ex-vrouwen, kinderen en kleinkinderen, die in de schaduw van een oude man hun dubieuze zaakjes regelden.  Daar bovenop de door Mandela weinig gerespecteerde politieke erfgenaam, Jacob Zuma, president en partijgenoot van het ANC.

Rond de personencultus heerst een strijd om de macht, om het geld.  Op kap van wat er rest van de blanke bevolking, die door corruptie, misdrijven en onderdrukking verdreven of – erger – uitgemoord wordt.

Mandela als Superstar.  Eigenlijk werd hij sinds een half jaar kunstmatig in leven gehouden, tot nut van de clan(s) en de president.  Die heeft pech, want hij had Mandela het liefst tot de verkiezingen van mei 2014 in leven gehouden.  Nu zal hij het als zelfverklaarde politieke erfgenaam op de rug van een dode moeten doen.

De officieel treurende dochters Makaziwe en Zenani hebben de voorbije maanden zich intensief ermee bezig gehouden de miljoenen van het Mandelafonds onder hun hoede te brengen.  Want in dat fonds stromen de tantièmes van de Mandela-industrie vlotjes binnen.  De andere familieleden bieden echter heftig weerstand.
Terwijl dochterlief Zenani bovenop een diplomatieke post voor Zuid-Afrika in Argentinië mag bemannen, zag Makaziwe de kassa rinkelen met de productie van een eigen wijntje “House of Mandela”.  Deze laatste zou bovendien nog meer geld geroken hebben door de begrafenisrechten – in eigen regie – aan CNN te verkopen.
Zelfs met een dode vader kan men nog op de markt gaan staan.

mandela131209 Verwoerd

Vergroten mits een klik
Studio Rony

FT

 

5 gedachten over “Ons vir jou: Lijkenpikkerij en het toppunt van hypocrisie

  1. In Nederland word Mandela met ‘n heilige vergelyk en is hy tot “swart Christus” gedoop. Die media weier egter om die donker kant van Mandela te verkondig. Vir die politiek-korrektewereld het Mandela slegs ‘n goeie, positiewe kant. Sy sondes word verswyg.
    Dr Verwoerd word die argitek van apartheid genoem, maar toe dr Verwoerd in September 1901 in Amsterdam gebore is, was apartheid reeds jare van krag in Brittanje, en verskeie apartheidswette is in Londen – vir Suid-Afrika – gemaak.

  2. Er is een groot verschil tussen Verwoerd en Mandela. De doelstelling van Verwoerd was de macht te behouden voor een kleine groep. Mandela wilde democratie en one-man-one vote. Ondanks dat het economisch gezien voor veel mensen in het Zuid Afrika onder de apartheid beter was moeten we niet terug willen. In de basis is alles dat Verwoerd wilde fout geweest, omdat het was gegrondvest op ongelijkheid en ongelijke kansen.

    Er vallen nu meer doden dan vroeger, maar dat is geen punt. Het is beter om dood te gaan als vrij man en dat je gelijk bent aan andere dan dat een kleiner aantal mensen de dood vind bij het onderdrukken van een grote groep mensen. Ik zou geen deel uit willen maken van een gesegregeerde maatschappij, Nazi Duitsland of willen leven onder de communisten. Het doet mij een beetje denken aan kippen die terugverlangen naar de plofkippenfabriek. In de vrijheid vallen er veel kippen ten prooi aan vossen en van rechts komen de auto’s (kippen hebben geen gevoel voor links of rechts, noch voor aanstormende auto in het algemeen) In een kooi heeft een kip per definitie geen leven, na een x-aantal maanden is het toch voorbij. In vrijheid te leven vallen er ook dooien te betreuren, maar dan leeft men tenminste in vrijheid en dat is toch ook heel wat waard.

    • Beweert u dat u op dit moment in vrijheid leeft, veel meer dan pakweg voor mei’68 ? Uw vrijheid werd sinds die tijd gekanaliseerd naar een toestand waarbij de eigen meningsuiting beknot wordt door een gemeenschap waar de decadentie norm geworden is en de christelijke humanistische waarden een rem zijn op dit opgedrongen gedachtegoed. Uw denken en toekomstgedachte worden u opgedrongen door organisaties en media zodat u eigenlijk een zombie wordt in de massa. Mag ik erop wijzen dat een vis die met de stroom mee zwemt, een dode vis is.

  3. Dat is toch de eerste keer dat een moordenaar en bommenlegger heilig wordt verklaard.

Reacties zijn gesloten.