Ons vir jou: afrekening met blank verleden

Voortrekkersmonument

Voortrekkersmonument

Zuid-Afrikaanse UCT studenten hebben in Kaapstad kunst, boeken, literatuur, schilderijen en alles wat maar verband kan houden met de “witte duivel” in brand gestoken. 

Eeuwenoude historische schilderijen en geschriften, kunst en boeken gingen in de vlammen op.  Bovendien werden blanken in de omgeving bedreigd.  De ‘studenten’ zongen en dansten rond het vuur om de  vernietiging van ‘kunst der blanke kolonisator’ en ‘het afwerpen van de ketens der blanke onderdrukking’ te vieren.  Wat later moesten autobussen en kantoren ook eraan geloven.

De zgn. ‘strijders voor sociale gerechtigheid’ maakten op twitter vrolijk bekend dat ‘Afrika eindelijk gedekoloniseerd’ is en dat de ‘blanke man’ eindelijk krijgt wat hem toekomt… het volledige uitgommen van diens verleden en de vrees voor zijn leven.

UCT studenten, de crème de la crème van het land, de toekomstige betere klasse van Zuid-Afrika… Zij wilden  hiermee protesteren tegen de vermoedelijke favorisering van blanke studenten bij het toekennen van studentenkamers.  Wie een beetje met de onderwijstoestanden in Z.A. vertrouwd is, weet dat het omgekeerde eerder het geval is.

Laten we er  nog eens aan herinneren dat blanke Zuid-Afrikanen noch in de VSA, noch in Europa op de vluchtelingenstatus kunnen rekenen…  De rest van Afrika – gepigmenteerd Afrika –  is vanzelfsprekend welkom!

Meer info bij: Eye Witness News

4 gedachten over “Ons vir jou: afrekening met blank verleden

 1. Het tam tam geroffel ontbreekt bij hun vreugdedans , nochtans is dat een deel van hun cultuur .Het zijn studenten , ik vraag me af wat zij studeren

 2. Het blijven wilden, de neger uit het oerwoud halen, dat kan, het oerwoud uit de neger halen is onmogelijk !

 3. Ik krijg hier een erg wrang en zelfs bedreigend gevoel bij.
  Een soort Kristalnacht gebeuren als ergens in Europa zo’n 78 jaar geleden.
  Spijtig genoeg ook een gevolg van frustratie ten gevolge van bewuste indoctrinatie door partijen die er alleen maar uit om hun eigen macht te versterken.
  Spijtig voor wat zo’n mooi welvarend land zou kunnen zijn.

  De geschiedenis blijft zich herhalen.

Reacties zijn gesloten.