Ons kent ons

Afbeeldingsresultaat voor vriendjespolitiek

De Gucht wordt vrijgesteld in zijn fraudezaak door een Gentse fiscale rechter die zijn carrière begon op het advokatenkantoor van Guy Verhofstadt. Gentse liberale wereldje. Geen grap. Wel grappig toeval!

Opnieuw voorkennis? Ditmaal van een ingefluisterd vonnis?…Karel De Gucht en vrouw Mireille Schreurs sluiten geen akkoord met fiscus in belastingzaak

Eveneens toevallig vonden wij deze video, begeleid met onderstaande verduidelijking, terug over een voorgaand “misverstand”, een vergetelheid, waarvoor ons aller Karel door justitie vrij gesproken werd:

Wat een grote verrassing toch: nadat de Kamer van Volksvertegenwoordigers al beslist had dat Karel De Gucht niet moest vervolgd worden voor de ‘vreemde’ verkoop van Fortis-aandelen in zijn familie, heeft nu ook de rechtbank in Gent dat bevestigd. Tussen haakjes: dezelfde rechtbank die destijds het Vlaams Blok veroordeelde na een politiek proces. Het is nu dus juridisch niet mogelijk om nog langer te zeggen dat De Gucht met Fortis-aandelen gesjoemeld heeft. Waarvan akte. Maar wij zullen blijven herinneren aan die belangrijke onthulling in de juridische nota van het gerecht, namelijk dat De Gucht aanvankelijk beweerde dat hij de dag voor de Fortis-crash geen enkel telefonisch contact had met zijn bankdirecteur, wat nadien een leugen bleek. Later beweerde de VLDer dat hij dat ‘vergeten’ was en dat het gesprek ging over een lening voor zijn zoon. Dat een minister vergeet dat hij de dag voor de grootste bankcrisis ooit belt met zijn bankdirecteur, is natuurlijk totaal ongeloofwaardig.

Afbeeldingsresultaat voor verhaal kikker schorpioen

Lees ook: De schorpioen in Karel De Gucht