(On)mensenrechten

De Verenigde Naties geven Duitsland een slecht rapport
Volgens een commissie van de VN is Duitsland te streng voor criminele en illegale buitenlanders.  Ze hebben het zelfs over willekeurige hechtenis want er verblijven te veel vreemdelingen in Duitse gevangenissen.

De cijfers liegen er niet om.  Bv. in Berlijn zitten er 55 nationaliteiten in hechtenis, goed voor 45% van de gasten.  In Stuttgart telt men er 30% vreemdelingen.  De VN-commissie is ze zelf gaan opzoeken in hun tijdelijk verblijf.  60% van de ‘vermoedelijke’ wetsovertreders zijn niet-Duitse jongeren.  En bovendien – schande – op een dag waren zelfs àlle cellen gevuld met vreemdelingen.

De commissie eist dat de arrestatieredenen eens grondig onder de loep genomen worden.  Het zou nl. kunnen dat de gearresteerden gebukt gaan onder hun eigen benarde economische toestand, ontoereikende sociale steun en onbegrip – niet alleen omwille van een andere cultuur – maar ook omdat ze zich niet verstaanbaar kunnen maken in het Duits of de Duitse richtlijnen voor een passend gedrag niet begrijpen.
Illegalen moeten volgens de commissie slechts dan eraan gehinderd worden de Duitse samenleving te verrijken als ze van slechte wil zijn.  In elk geval moeten onnodige gevangenisstraffen vermeden worden.   En – het lijkt ons overbodig dit te vermelden – moet er nagegaan worden of de illegalen in hun oorsprongslanden niet vervolgd of gediscrimineerd worden.  Er staat niet bij of criminele feiten in het thuisland ook tellen voor een ‘beschermd’ verblijf in de Bundesrepubliek.

De VN-commissie kent dan nog maar een gedeelte van het verhaal, want die statistieken zouden er nog explicieter kunnen uitzien.  In Berlijn zijn 1464 veroordeelde zware bandieten nog altijd op vrije voet.  Daar bovenop zijn er 5058 aanhoudingsbevelen in omloop waarbij de ontvanger een uitnodiging voor een gevangenisstraf uitgereikt moet krijgen.  800 van de 1464 arrestatiebevelen zijn ouder dan een jaar.  Het juiste aantal openstaande arrestatiebevelen ligt waarschijnlijk hoger dan de officiële cijfers, want, als een aanhoudingsbevel voor meerdere personen tegelijkertijd opgesteld wordt, dan telt in de statistieken slechts het feit dat aanleiding gaf tot de voorgeschreven arrestatie(s).
De politie klaagt over te weinig mankracht.  Ze kunnen misschien eens met Bartje Somers een klapke komen doen.

Ter begeleiding een video van drie jaar geleden.  Wie denkt dat het intussen beter gaat moet dringend een consultatie bij een psychiater aanvragen.

FT

 Junge Freiheit

BZ Berlin

4 gedachten over “(On)mensenrechten

  1. Deze video zou nu niet meer kunnen op ZDF, die zijn helemaal de linkse berg afgerold. Alle achterstand van de moslims is te wijten aan de duitsers zelf. Geeft niets, laat ze hun eigen volk maar verdunnen zoals Joschka Fischer het ooit voorstelde, zo komen ze mss nooit meer allemaal tegelijk naar hier.

    • Als het je een troost is (quod non), niet alleen in Duitsland. Ook in Oostenrijk, Zweden, Denemarken, het land b en elders… vul maar aan. In Rusland niet. Hoe zou dat nu komen?

  2. In ieder geval , al die onvrijwillige hotelgasten zijn “: Werkgevers” voor de politie , justitie en het gevangeniswezen !

    • En dat kost ons mensen van geld en de linkse kerk leeft verder in vrede

Reacties zijn gesloten.