Ongezond verstand in de VSA

Met een knipoog naar het vorige artikel, willen we hier aandacht besteden aan de “woke”rage en de ermee verbonden poco censuur die zich tot in het absurde ontwikkelt.

Verwendet US-Unabhängigkeitserklärung eine „verletzende Sprache“?

In de VSA stopt de poco waanzin zelfs niet bij de inhoud van de oprichtingsdocumenten. Als men op webstek van het nationaal archief surft naar de onafhankelijkheidsverklaring, de grondwet en de zgn. “Bill of Rights” – in dewelke de grondrechten van de Amerikaanse burgers verzekerd worden – krijg je de waarschuwing te zien dat je “mogelijk kwetsende taal” zal moeten incasseren.

Volgens het Nationaal Archief gaat het bij de “mogelijk kwetsende taal” om een weerspiegeling van “racistische, seksistische, mensen-met-speciale-noden-vijandige, vrouwenvijandige, zwarte vrouwenvijandige, vreemdenvijandige meningen en houdingen” of die “verschillende meningen over seksualiteit, geslacht, geloof e.d. uitsluit”.

De b.g. oprichtingsdocumenten der VSA stammen uit de laat 18de eeuw. Toen was politieke correctheid nog niet aan de orde. En – niet te vergeten – de onafhankelijkheidsverklaring, de grondwet en de Bill of Rights werden door blanke mannen geschreven… jawel, dé vijanden bij uitstek van de (s)linkse wereldverbeteraars van de radicaal-cultuurmarxistische beweging “Black Lives Matter”.

Lauren Boebert, Republikeins Congresslid van Colorado, vermoedt dat er achter de zgz. schadelijke, kwetsende inhoudswaarschuwing een dieper liggende strategie van de vrijheid- en democratievijanden schuilgaat. Zij twitterde: “De waarschuwing werd zelfs bij de grondwet geplaatst. Wij (… de Rep. partij) hebben geprobeerd u duidelijk te maken dat de linksen van de grondwet af willen!” Ze heeft geen ongelijk. De grondwet verhindert dat de (s)linksen heel de VSA hun “woke”ideologie kunnen opdringen zonder rekening te houden met de democratisch wettige meerderheden.

Probeer het zelf even: surf naar: https://www.archives.gov/founding-docs, vervolgens klikt u bv. op The Declaration of Independence: https://www.archives.gov/founding-docs/declaration

U zal dit scherm dan te zien krijgen: https://catalog.archives.gov/id/1419123

Met dank aan Zur Zeit van Andreas Mölzer (FPÖ)