Ongevaccineerden hebben hoger risico op verkeersongeval

Een nieuwe “studie” brengt aan het licht dat de vaccinatie-dwarsliggers een verhoogd risico vormen op ongevallen in het verkeer.

De nieuwste theorie, die iedereen dwangmatig tot een driemaandelijkse “opfrissingsprik” moet verleiden, werd deze maand gepubliceerd in het “American Journal of Medicine”. Tijdens de zomer 2021 hielde Canadese onderzoekers de geheime gegevens van meer dan 11 miljoen volwassenen onder de wetenschappelijke loep, waarvan 16% niet tegen covid ingeënt was. Hun onderzoek onthulde dat in vergelijking met gehoorzame gevaccineerden de dwarsliggende vaccinatieweigeraars 72% meer kans hebben bij een zwaar verkeersongeval betrokken te zijn, waarbij minstens één persoon naar het ziekenhuis moet gebracht worden. Volgens de onderzoekers is dit cijfer te vergelijken met het verhoogd ongevalrisico van mensen met slaapapneu – ook al is dit risico slechts half zo hoog als bij mensen die alcohol drinken en achter het stuur kruipen.

Een merkwaardige conclusie? Toch wel, vermits er wereldwijd een “verontrustende” toename is van het aantal gevaccineerde mensen, ook jonge sportievelingen, die “plotseling en onverwacht” ineen stuiken en zelfs overlijden. Overal: in de auto, in het vliegtuig, tijdens een sportwedstrijd, op hun werk, in bed…

De conclusie wordt verder verdedigd door: “het verhoogd risico op een auto-ongeval door niet-gevaccineerde chauffeurs overstijgt de veiligheidswinst door de vooruitgang van de moderne autobouwtechniek en heeft als gevolg ook risico’s voor andere verkeersdeelnemers”. De resultaten van het onderzoek zouden dermate betekenisvol zijn dat huisartsen eigenlijk, feitelijk, ongevaccineerde patiënten lessen over de veiligheid in het verkeer zouden moeten geven én bovendien – het is maar een aanbeveling – zouden verzekeringsmaatschappijen hun polis kunnen aanpassen, rekening houdend met de vaccinatiestatus van de chauffeur.

Natuurlijk betekent de vaccinatieweigering niet dat de bewuste chauffeur bij een ongeluk zal verwikkeld geraken. De schrijvers van deze studie gaan er gewoon van uit dat mensen, die de aanbevelingen marsorders van de overheid niet volgen, sowieso een gevaar voor de samenleving vormen en dat zij bijgevolg “fundamentele veiligheidsregels in het verkeer aan hun laars zouden kunnen lappen”.

Dit volgens het adagio: wie de overheid niet vertrouwt is tot alles in staat, zoals mag blijken uit de dramatische gebeurtenissen, die zich bijna afspeelden, bij onze oosterburen.

Het is trouwens niet de eerste keer dat “wetenschappers” de samenhang tussen levensstijl en vaccinatiestatus onderzoeken. In een in het Journal of Bioeconomics gepubliceerde studie (2021) werd bij jonge volwassenen het oorzakelijk verband tussen “riskant rijgedrag” en het weigeren van een griepvaccinatie vastgesteld. Toen namen meer dan 100.000 Canadezen eraan deel.

Mogen we nu ook concluderen dat chauffeurs van rijtuigen die op kerstmarkten inrijden eigenlijk verwaarloosde patiënten zijn, die niet de kans kregen een ziektebeschermend prikje te gaan halen?

People who skipped their COVID vaccine are at higher risk of traffic accidents, according to a new study | Fortune

https://ecer.minbuza.nl/-/europese-commissie-wil-het-gebruik-van-het-coronapaspoort-verlengen-tot-en-met-30-juni-2023

Eén gedachte over “Ongevaccineerden hebben hoger risico op verkeersongeval

  1. Ik denk dat we de begrippen wetenschappers, experten en onderzoekers in een niet zo slimme rubriek moeten onderbrengen nl paniekzaaiers en geldgraaiers. Die gezegden hebben niets met wetenschap, expertise of wat anders te doen ze zijn namelijk volksverlakkerij die de mensen alleen maar onrust bezorgen. Dus vertrouw die kwibussen voor geen enkel haar maar denk over alles eens na met gezond boerenverstand. Je kunt er alleen maar rustig van slapen en geen hoofd hebben vol van muizenissen. Het zal je geestelijke, gezondheid alleen maar ten goede komen.

Reacties zijn gesloten.