Omgekeerde wereld: hulpverleners worden slachtoffers!

Ze worden uitgescholden, bespuwd, gebeten en geslagen.  Het geweld in ziekenhuizen neemt toe.  Artsen en verpleegkundigen worden steeds meer geconfronteerd met brutaal geweld van patiënten en familie.  Vooral bij de noodopname op de Eerste Hulpafdeling.  Geweld hoort er stilaan bij.  Ziekenhuizen in Duitsland slagen alarm.  Ze reageren met een affichecampagne en zelfverdedigingscursussen voor het personeel.  In Nürnberg worden artsen en verplegend personeel vanaf de noodopname tot op de Intensieve afdeling begeleid door veiligheidsagenten.

Bekijk de reportage van de ARD-zender en noteer dat er met geen woord gerept wordt over de daders.  Duidelijk toch?  Telkens als een probleem aangeklaagd wordt, de slachtoffers aan de alarmbel trekken, heerst er een oorverdovende stilte bij de poco media over de oorzaak en de daders.

Op het internet wordt er meer achtergrondinformatie gedeeld.

– In Neuss (NRW) werd een dokteres en verschillende verplegers van het Lukasziekenhuis door een agressieve 33-jarige asielzoeker uit Marokko, die daar voor een besmettelijke ziekte opgenomen was, bedreigd en aangevallen.  De politie kon hem slechts door twee waarschuwingsschoten en een doeltreffend schot in zijn been doen stoppen.
– Het personeel van het ziekenhuis in Lüneburg kreeg het te verduren met twee familieclans van Libanees-Koerdische en Turks-Koerdische oorsprong.  Na een massagevecht togen mannelijke clanleden zwaar bewapend met baseball-bats, stokken, een pistool en een revolver naar het ziekenhuis om bloedwraak te nemen op een opgenomen gekwetste.  Daar werden 8 leden van de overvallen clan zwaar gekwetst; drie mannen werden door schoten geraakt.  De politie moest massaal uitrukken om de toestand onder controle te krijgen.                                                                               – – Uit Hameln kwamen soortgelijke berichten toen een Libanese clan een ziekenhuis stormenderhand probeerde in te nemen.                                                                        – – In Celle moest het personeel van de Intensieve Afdeling woeste bedreigingen en verwensingen incasseren toen een ernstig ziek 83-jarige familielid van Koerdische oorsprong niet meer tot leven tot gewekt worden ondanks alle reanimatietechnieken.   De behandelende doktores moest zichzelf in een kamer opsluiten tot de politie haar in veiligheid kon brengen.
– In het Berlijns multicultureel Mekka, Berlin-Kreuzberg, het Urbanziekenhuis, kon Erol S maar geen begrip opbrengen toen hij niet onmiddellijk behandeld werd.  De man had een verstuikte enkel.  Dat zwaar gekwetste patiënten in de noodopname voorrang krijgen was volgens hem een blijk van discriminatie.   Nadat hij tweeënhalf uur had moeten wachten werd hij boos en agressief.  Hij trok een mes en stak een verpleger in de borst.  Slechts door een noodoperatie kon deze gered worden.
– Eveneens in Berlin-Kreuzberg stak de Libanees Khaled H. zijn geneesheer voor ongevalchirurgie en orthopedie, die hem behandelde na een vechtpartij, een mes in diens hals, borst en rug.  Ook deze kon door een noodoperatie gered worden.  Reden voor de agressieve aanval: hij voelde zich ‘verkeerd behandeld’.
– Idem dito in Saarbrücken, maar dan ditmaal was de dader van Jordaanse oorsprong en hij stak zijn arts neer met een vleesmes van 20 cm.

De lijst kan elke dag aangevuld worden.  En dan vermelden we nog niet de aanvallen op de politie, op brandweerlui, op ambulanciers, op tram- en buschauffeurs, op treinconducteurs..

Hallo, Björn Soenens, hoe is de toestand in het land b?  Laten we het eens over zelfcensuur hebben.  Over woonwagenbewoners, over Berbers, over de zegeningen van de verrijking, over… nou ja… dat wat we nog wel stilletjes mogen denken maar niet luidop zeggen.

FVE

 

7 gedachten over “Omgekeerde wereld: hulpverleners worden slachtoffers!

 1. Wat al die immigratie toch vele mooie? dingen heeft meegebracht, het is in elk geval een grote verrijking? geweest voor onze cultuur en dit dank zij onze traditionele en linkse partijen

  • Roger, het ergste is nog dat het water ons in Europa aan de lippen staat. Toch blijven regerende politici bewust de andere kant op kijken. Laat ons hopen dat er bij de volgende verkiezingen een grote afstraffing komt. Eens moeten ze toch de rekening gepresenteerd krijgen.

   • Zolang de Main Stream Media (poco-media) dit verzwijgt zijn de meeste politieke partijen en allochtone VZW’ss, NGO’ss en CGKRss veilig voor de zombie kiezers. Het echte fascisme in actie.

 2. Dat is nu juist deel van de boeiende samenleving waarover Links het steeds heeft…

 3. Dagelijks kan men op de webstek van Kopp Online de exploten volgen van dit geïmporteerd schuim van de straat.
  De toestand in België in de spoeddiensten van de ziekenhuizen is niet veel beter!!
  http://www.knack.be/nieuws/belgie/1-op-de-2-hulpverleners-in-ziekenhuizen-slachtoffer-van-geweld/article-normal-444277.html
  Maak U geen illusies meer over de “kiezer=klootjesvolk”… dit weet maar al te goed wat er gebeurt, maar zolang de “welvaart staat” kan betaald worden, zal er niets veranderen.
  Het is ten andere dit “klootjesvolk” dat de politieke verantwoordelijken verkiest en blijft verkiezen.
  Zie ook het recente exploot in de gevangenis van Gent :
  http://www.hln.be/hln/nl/4833/Gevangenissen/article/detail/2299533/2015/04/25/Zes-gedetineerden-verdacht-van-gijzeling-na-onrust-in-Gentse-gevangenis.dhtml
  Sinds de wet Dupont (genoemd naar een linkse prof. criminologie van de KUL) zijn de gevangenen immers baas in de gevangenis, met behulp van laffe directies.
  Neem daarbij dan nog de Salduz wet , onder impuls van het Europees Hof van de rechten van de mens(=een loge tribunaal).. en het schuim van de straat heeft de vrije hand!!
  Men mag zich echter niet vergissen, de voormelde toestanden in Duitsland, en ook in andere landen, zijn geen toeval, maar het gevolg van een bewust gevoerde strategie waar met behulp van de vreemdelingeninvasies en de erbij horende misdaad, oorlog wordt gevoerd tegen onze westerse maatschappij cfr het motto van Lenin:
  “Bandieten zijn de beste revolutionairen….”.

 4. Dat is het resultaat van een niet beschaafde opvoeding . Dat zijn uitspattingen van “krapuul” . Dat soort krapuul krijgt bescherming . Ik weiger te geloven dat al die vreemdelingen “krapuul” zijn . Een kleine minderheid worden over dezelfde kam geschoren . Het kaf moet worden gescheiden van het koren . Als dat zou kunnen wordt de “vreemdeling” in onze maatschappij een bezienswaardigheid . De echte sukkelaars hebben of krijgen geen kansen . Mensenrechten ? Krapuulrechten zou een betere duiding zijn . Bol het af smeerlappen , maar plaats voor ” mensen”

 5. Afgezien van hoger vermelde toestanden die ons ook bekend zijn, ergert mij meer en meer een kaste die ons steeds meer als ziek, belast met gebreken en als leiding behoeftig weg zet. Die kaste heeft de tendens om medicijnen toe te dienen en de hoop ziekten die een behandeling vereisen uit te breiden over de ganse samenleving.
  Gezond was vroeger diegene die geen klachten had.
  Ziek is vandaag de mens die nog niet grondig genoeg onderzocht werd.

Reacties zijn gesloten.