Omgekeerde wereld

Weense ziekenhuizen sturen ramadanrichtlijnen aan hun personeel.

In de ziekenhuizen verbonden bij de KAV Krankenanstaltenverbund van de Oostenrijkse hoofdstad Wenen heeft de diversiteitsverantwoordelijke een brochure laten verspreiden voor het personeel.
De brochure draagt de ronkende titel “Gesund arbeiten während des Ramadans” met aanbevelingen voor de omgang met moslim medewerkers.  Het zou nl. niet ondenkbaar zijn dat deze gezondheidsproblemen door uitdroging ondervinden daar de ramadan dit jaar midden in de zomer valt.  Zoals bekend mogen Allahvolgelingen o.a. niets drinken van zonsopgang tot -ondergang.

In de brochure worden de ongelovigen aangeraden moslims na de vasten geluk te wensen om te tonen hoezeer men hun gebruiken respecteert.  Tijdens vergaderingen moet het personeel ook afzien van spijzen en dranken.  Eender hoe lang een conferentie of bespreking duurt, voor iedereen dezelfde moslimwetten.  Kwestie van de moslimmedemens niet te beledigen.

Nvdr: Het staat in de sterren geschreven dat het KAV-logo met het kruis op het schild op termijn zal vervangen worden door een “neutraal” kenteken.

Unzensuriert

 

6 gedachten over “Omgekeerde wereld

 1. Ik heb een ander “krankenanstaltentenverbund ” dat zeker in de smaak zal vallen van de ramadansers . bij zonsopgang , spiegeleitjes met spek ! Middagmaal frietten met een sappige cotelet een klot mayonnaise en een stevige pint bier . Na het nuttigen , een dame van lichte zeden komt de ramadanser “verwennen” en haalt alles uit haar trukkendoos om de pa-tient een zalig en ongekend gevoel te geven . Bij avond slecht een toast met gelei na al die beproevingen want tenslotte het is Rameldan
  get
  Herr director des Krankenhouses Osterreich
  Ik durf er voor wedden dat ……..

 2. Ik zou zeggen: juist méér eten en drinken in het bijzijn van moslims, dat sterkt hen in hun geloof, en dat is toch wat ze willen? In hun kebabzaken blijven ze toch ook doorwerken terwijl alle klanten zitten te eten?

   • Jawel. Ik eet zelfs Bratwurst en Sauerkraut. Principes is één zaak, de maag een andere…

    • Frans,
     Die kebab-brol mogen ze steken waar het zonlicht nooit schijnt. Een Bratwurst daarentegen gaat er altijd in. Mijn maag is zeer gevoelig wat moslim-brol betreft.

 3. De grootste fout die een bedrijf of instelling kan maken is moslims in dienst te nemen.
  Mocht ik in dergelijk ziekenhuis werken dan zat ik gezellig te eten en te drinken bij een samenkomst en zou me geen bal aantrekken van dat achterlijk zootje, een hand geven is sowieso onbestaande zelfs als ze in mekaar zouden zakken liep ik er nog aan voorbij want ik wil nergens met die pervere smeerlapperij in contact komen.
  Recent zat ik in de school van een van mijn kleinkinderen, plots kwam zo een waggelende tent binnen en zette zich naast mij, ik ben dadelijk rechtgestaan en ergens anders gaan zitten en ik voelde de hitte van de haatblik op mijn rug, heb er hartelijk mee gelachen.

Reacties zijn gesloten.