Omgekeerd evenredig

Laten we het nog eens hebben over zachte heelmeesters en stinkende wonden…

Na de dood van George Floyd en het daarop volgend straatgeweld, rooftochten, brandstichting, beeldenstorm en boekenverbranding ging de Amerikaanse politiek in een vijfde versnelling naar een nieuwe modus vivendi, de fluwelen handschoenenaanpak der politie. Waardoor de politie zelf in nauwe schoentjes komt te staan, hun leven nog meer bedreigd wordt door het gepeupel.

Dit gebeurt er als de politie opgeroepen wordt om een menigte uit elkaar te drijven en een verdachte te arresteren. Iets wat bij ons regelmatig voorkomt in “verrijkte” steden. Niet uitsluitend als de politie wil ingrijpen, ook als hulpdiensten – ziekenwagen, brandweer… – ter plaatse geroepen worden om bijstand te verlenen in noodsituaties. De agenten willen hem op een “vreedzame wijze” in de politiewagen krijgen, de menigte rondom laat dit niet toe en tenslotte belandt de agent in een nekklem.

De identiteit van de man die de agent in een nekklem vasthield werd niet bekend gemaakt. Nochtans wist de New York Post te melden dat het een bekend bendelid is met 11 voorgaande arrestaties op zijn kerfstok, o.a. voor bendegeweld. Moeten we er nog bij vermelden dat hij mocht beschikken… er zou naar verluidt een onderzoek gebeuren.

1 gedachte op “Omgekeerd evenredig

  1. Men moet nog meer knielen voor de BLM,totdat de chaos compleet is., nochtans is de woestijn en Afrika groot genoeg om ze te droppen daar waar ze thuishoren,

Reacties zijn gesloten.