Omdat de waarheid ook haar rechten heeft

Aartsbisschop Georg Gänswein heeft een boek gepubliceerd over de inmiddels overleden paus Benedictus XVI met als titel: “Nichts als die Wahrheit”.

Georg Gänswein – “Bel Giorgio”, de zgn. “George Clooney van het Vaticaan” – bekleedde gedurende bijna 20 jaar het ambt van privé secretaris van paus Benedictus XVI. Deze heeft het boek nooit gelezen maar was wel op de hoogte dat het er zat aan te komen. Hij vroeg of dit boek wel nodig was. Waarop Georg Gänswein antwoordde:

“Ik vind het belangrijk dat een stem, die jarenlang in uw nabijheid geleefd heeft, dat die stem gehoord kan worden vooraleer de grote afrekening begint.”

M.a.w. de kritiek op paus Benedictus XVI na diens overlijden op 31.12.22. Georg Gänswein wil los van het pontificaat ook aan de mens, Joseph Ratzinger, herinneren.

“De Rottweiler van God”, de “Panzerkardinal”, kortom een keihard type die niet wil weten van iets nieuw, menselijk ontoegankelijk… Het tegenovergestelde is het geval. Wie Joseph Ratzinger, kardinaal Ratzinger, kende en later Benedictus wist dat het tegenovergestelde waar was. Hij is een zeer milde man, een zeer toegankelijke… “

Klik hier mocht u er graag even in bladeren (Duits)

Te koop bij: https://www.herder.de/religion-spiritualitaet/shop/p3/82234-nichts-als-die-wahrheit-gebundene-ausgabe/ of bij Amazon.