Om daders sneller te kunnen identificeren…

… heeft de stad Keulen beslist dat er tijdens Carnaval niemand mag verkleed op straat lopen

Keulen heeft de eerste consequenties getrokken uit de schandaalnacht.  Niemand mag zich verkleden of schminken.  De stad hoopt zo daders van ongewenste intimiteiten en diefstallen sneller te kunnen identificeren.

De burgemeesteres Reker meent dat mensen toch vooral omwille van de Carnavalssfeer willen feest vieren; het verkleden hoeft niet per se.   De stoet gaat zoals in het verleden gewoon uit, maar niet begeleid door onherkenbaar gemaakte groepen.

Er dient echter rekening gehouden worden met “bepaalde gevoeligheden”, die tot uitlokking van geweld kunnen leiden.

Een tweede maatregel is dat een oud gebruik – het afknippen van stropdassen – ook verboden wordt; scharen en messen zullen als verboden wapendracht beschouwd worden.
Reker hoopt op begrip van de bevolking en legt er de nadruk op dat binnenhuis elke verkleding onverminderd toegestaan wordt.

FT

 

5 gedachten over “Om daders sneller te kunnen identificeren…

  1. De traditionele moslims die in soepjurken rondlopen is dat ook geen vorm van verkleden , zoals hoofddoeken of een zot potske , struikelbaarden , wordt dat allemaal verboden . Lachen is dat toegelaten , of is dat een regelrechte provocatie voor de getinte broeders , want die trekken altijd een zure smoel . Hoe zit dat met de praalwagens , wat gaan ze uitbeelden , verkrachtingen ? Mutti Merkel met haar historische uitspraak “Wir schaffen das” . Mag er bier gedronken worden of enkel muntthe . Misschien een wagen met bloementoren van waarop homo’s worden afgesmeten , uiteraard worden ze opgevangen in een net want het is tenslotte als grap bedoeld .Geen spandoeken met ” Willkommen Fluchtelingen” met daarachter een kompleet lege wagen die de bijdrage en de verrijking van de fluchtelingen symboliseren. De uitbeelding van een opvangcentrum , een gevecht met rubbere stoelen tussen figuranten verkleed als asielzoeker . In ieder geval heel die viering zal niet zonder incidenten verlopen . Na onze kerkelijke vieringen , die in het gedrang komen en het zwarte Pietensyndroom is het nu de beurt aan Carnaval

    • Rene, Ik lag plat van het lachen, wat een inspiratie die je hier geeft, ik zie ze zo voorbij rijden en hopelijk is de net sterk genoeg of gooien ze er hem niet naast met een glaasje teveel op.

  2. Moeten ze contact opnemen met ALDEe’ emeh, de redicalisering specialist. Die geeft aan alle mogelijke terroristen een vervalst document waarop ze clean worden verklaard, zodat er helemaal geen daders meer rondlopen en er dus niemand nog moet geïdentificeerd worden.
    Hijzelf is nu slachtoffer van zijn goedheid en in verdenking gesteld. Verwacht niet te veel van dat in verdenking stellen.

  3. Na Alde’emeh, een naam die gemakkelijk in de mond ligt, de broers Jawad en Khalid O is nu ook de advocaat van Jawad in verdenking gesteld. De gewezen student rechten, advocaat Nabil R. heeft valse stukken gebruikt in het deradicalisering traject van Jawad, de man die je de Way of Life leerde en daar nu zit over na te denken in de cel.
    Normaal zou je hebben kunnen verwachten dat Nabil voor zijn examen gebuisd was omdat hij zelfs niet wist dat valse stukken gebruiken niet mag. Zal zeker een duwtje in de rug gekregen hebben van de examencommissie.

Reacties zijn gesloten.