Oekraïense grootheidswaanzin of volgzame handpop?

Oekraïne wil ofwel lid worden van de NAVO… met alle gevolgen van dien… Dit laat Rusland niet zomaar gebeuren. Ofwel wil het land atoomwapens.

Om wat ermee te doen? Rusland aanvallen, de Krim de grond inboren onder het motto “als wij het niet kunnen hebben, dan zij (Rusland) helemaal niet”, hun eigen Donbass de lucht inblazen? Hulp vragen aan Israël? (zie bruggetje onderaan)

De tv-ster-president comical-Volodimir Zelenski meent zich te kunnen meten met Poetin. Hij zou wel eens van een bijzonder kale reis kunnen thuiskomen.

EU-akela von der Leyen heeft blijkbaar naar Merkel geluisterd; zij heeft de uitnodiging van Zelenski, die haar voor zijn kar wou spannen, afgewezen. En… zelfs niet de moeite gedaan de afwijzende brief persoonlijk te ondertekenen. Oeps! Naar verluidt had de afwijzing nog geen officiële stempel – per ongeluk zou het kladje doorgestuurd zijn.

https://www.knack.be/nieuws/europa/kritiek-op-von-der-leyen-na-slordigheid-in-brief-aan-oekraiens-president/article-news-1723285.html

Waarom wil Zelenski per se deel uitmaken van de NAVO? Logisch dat hij dat wil. Als de NAVO nog een minimum gezond verstand heeft, dan kunnen ze Oekraïne niet onder hun vleugels opnemen… het is een scenario voor WOIII. Onderstaand filmpje geeft de militaire mogelijkheden weer van Oekraïne en Rusland. En dan vinden wij enerzijds dat Oekraïne eigenlijk zwaar bewapend is, anderzijds dat de ware militaire mogelijkheden van Rusland waarschijnlijk onderschat werden.

En dan meent Erdogan zich te moeten bemoeien; hij danst op een slappe koord tussen Rusland en het westen. Oekraïne kan de boel in Syrië opnieuw laten ontploffen. Poetin heeft al genoeg geduld gehad met de macho Erdogan.

https://www.jpost.com/international/turkey-supports-ukraine-nato-solidarity-at-russias-expense-analysts-665246

Poetin doet een beroep op het gezond verstand en verzoekt Merkel & Macron hun gesprekspartner Zelenski op het hart te drukken de wapenstilstand te laten respecteren.

Wij zijn geen militaire strategen, maar vinden het hoogst merkwaardig dat terwijl de afwerking van Nord Stream 2 nadert, de militaire aanwezigheid der VSA in Afghanistan – Irak – Syrië omgeworpen wordt, de mogelijke verlenging van het nucleair akkoord met Iran alle buitenlandse geheime diensten op hun tenen laat lopen, dat dan nu Oekraïne uit een quasi winterslaap ontwaakt als pasmunt om Nord Stream 2 onderuit te halen, dat Turkije weer de sterke man kan spelen en zijn kaarten terug op het westen inzet, de terugtrekkende VSA-troepen zonder veel tegenwind naar Syrië kunnen verkast worden (is vanuit Irak al een feit), Israël zonder gêne én ongestraft in Iran een atoomsite aanvalt, Biden zijn onvoorwaardelijke steun uitspreekt aan Oekraïne…. We kunnen zo nog wel een tijdje doorgaan.

Als Biden olie op de golven wou gieten door Poetin te bellen, dan heeft hij net het omgekeerde bereikt door opnieuw sancties uit te vaardigen.

1 gedachte op “Oekraïense grootheidswaanzin of volgzame handpop?

  1. De grootheidswaanzin van de Oekrainers is zelfs al door gedrongen in de toeristische sector. Bij een vakantie op Kreta werden de Russen op gebied van onfatsoenlijkheid voorbij gestoken door de buurstaat van Rusland. Ze zijn nog erger dan de Russen en laten dat overal merken. Ik heb er geen goed oog in want de Russische beer laat zich zomaar niet doen.

Reacties zijn gesloten.