Oef! De 3 zijn weer Kompleet!

We geven het toe: we hebben naar geen enkele aflevering van de naar verluidt nagelbijtende, spannende selecties van een nieuw 1/3 van Vlaanderens zingende trio gekeken. Ten eerste omdat we hier geen kleuter meer in huis hebben rondlopen. Ten tweede omdat we in de kwaliteitsmedia al genoeg ingelicht werden over de inclusieve keuze aan al-dan-niet-blonde, hyperactieve zangpersonen (… v/m/?…) En ten derde omdat we onze buik vol hebben van de muzikale, culturele, spel- en zeverprogramma’s die ons massaal moeten herprogrammeren in een verklote multicolor geseksualiseerde schijnwereld.

Dit gezegd zijn, konden we er niet omheen – het was ten slotte Groot Nieuws én niet alleen op de kleuterzender – de keuze voor een mooi, blond, rank, lenig, dansend en zingend meisje viel op … een mooi, blond, rank, lenig, dansend en zingend meisje. Dat ze de Nederlandse nationaliteit heeft is mooi meegenomen voor de winstcijfers gegenereerd bij onze noorderburen.

Blijkbaar was de kandidatuurbeschrijving toch niet helemaal duidelijk. Er dienden zich immers ook kandidaten aan die niet helemaal voldeden aan de b.g. specificaties. Zoals dit (ge)blond(eerd) geval:

En deze haremkandidaat met bruine brosse:

Of deze jong-dementerende optimist:

Geert Verhulst liet zich door mediaprofessor Sofie Van Bauwel  (UGent) niet van de wijs brengen: “Hadden we blonde meisjes dan moeten discrimineren?” vroeg hij zich af.