5 gedachten over “Nostalgie: de Antwerpsche paardentram

  1. Nostalgie, inderdaad, de “goeien ouwen tijd” maar…. als je kijkt op 2.08 dan zie je een paard waarvan je de ribben kunt tellen. Dat is voor mij dierenmishandeling. Het dier is blijkbaar enorm ondervoed of anders is het ziek.
    Verder vraag ik mij af of het niet te zwaar is voor één dier om zo’n tram voort te trekken. Het zijn ook geen Brabanders maar gewone paarden. Daar stoorde men zich vroeger waarschijnlijk niet aan. Het dier moest waarschijnlijk werken tot het er bij neerviel. Voor de gewone werkmens was dat waarschijnlijk ook zo, maar mensen hebben een stem en kunnen zich laten horen om mistoestanden aan te klagen, wat dan ook gebeurd is.

    • Inderdaad Foxy mijn grootmoeder heeft me veel verteld over haar miserie over wat wij noemen die goede oude tijd . Toen waren er geen leeflonen . Wij hebben veel te danken aan de socialisten van toen . Het is toch zo spijtig hoe een engel in een duivel kan veranderen . De rode stemmers denken dat er geen verschil is tussen de socialisten van 100 jaar geleden en die afkooksels van nu .

  2. Geen gesluierde dames en heren met soepjurken te zien. Aan hun gedrag zou je anders wel zeggen dat ze hier al 100 jaar of langer ” rondlopen “. Toen was er wel een andere overheerser in Antwerpen, namelijk het Frans. Maar dat was waarschijnlijk minder erg als wat we nu meemaken.

Reacties zijn gesloten.