Noord-Italië doet de deur dicht

Basta!  Meer verrijking kunnen we niet aan, menen de Noord-Italiaanse leiders in Lombardije.  De president van Lombardije heeft instructies gegeven de kraan toe te draaien  voor gemeentes die toch gelukzoekers opnemen.    De situatie is een tijdbom.  Spanningen rijzen de pan uit.

100.000 immigranten zouden Europa al bereikt hebben en het jaar is niet eens in de helft.  De ‘vruchtbare’ zomermaanden moeten nog beginnen.  6.000 werden in  één weekeinde ‘gered’; 500.000 staan er op de Libische stranden te popelen om hier een graantje te komen meepikken.   Als ze hun kleine teen in het water steken treedt heel de Europese marine in actie om ze te gaan ‘redden’.  Waarbij geen rekening gehouden wordt dat hun redding onze ondergang betekent.

All aboard: Rescued migrants safely onboard HMS Bulwark in the Mediterranean during the biggest operation of its kind by the Royal Navy

In Lombardije mogen ze dus niet meer binnen.  Volgens de gewestregering van Lombardije moeten burgemeesters en lokale overheden hun middenvinger opsteken naar de federale regering, resp. de EU, die nog meer immigranten in hun regio wil doen opvangen.

De EU zet grote middelen in om de EU-bezetters te gaan halen.  Het lijkt wel de Landing in Normandië.

Arriving at the Southern harbour of Taranto, the migrants wait to be checked over by healthcare staff

Ze werden meteen aangeworven als figuranten bij een ‘Dash-wast- witter-dan- wit’ reclamefilmpje wat tot een racismeklacht bij de VN leidde.

Meer info en beeldmateriaal bij DailyMail

Lees ook de “Wie zijn leven riskeert, wint in Europa de jackpot.”

FT

6 gedachten over “Noord-Italië doet de deur dicht

  1. Het is toch hartverscheurend dat die Noord Italiaanse notabelen “Basta” roepen tegen al die brave arme sukkelaars , die zelfs hun leven wagen om een warm nest te kunnen opbouwen in onze Europese Landen waar wij meer dan genoeg hebben van “alles” Wij mogen onze Christelijke opvoeding niet verloochenen en de werken van barmhartigheid in praktijk brengen . Daarom stel ik voor dat “Golfbrekers” een rekening opent waarop een milde bijdrage kan gestort worden voor deze armsten onder de armen . Ik hoop echter dat “Golfbrekers” mij niet vergeet , voor een percentje , wanneer het geld binnenstroomt . Tenslotte het is “mijn” idee , auteursrechten !

  2. Ik denk niet dat een tegenbetoging zal onstaan die protesteren tegen de notabelen van Noord Italie voor hun “basta” , zoals bij ons ” hart tegen hard” maar dan “cuore contro duro” omdat de originelen daar , “ervaringsdeskundigen” zijn geworden , iets wat bij ons nog niet aan de orde is , hier drijven ze nog op een wolkje van goedentierendheid tot er een youtuubeke wordt gemaakt in Antwerpen zoals in Bella Italia

  3. Natuurlijk wint wie zijn leven waagt op zee de jackpot. De Europese commissie is bij monde van Federica Mogherini op 11 mei 2015 met de VN overeengekomen dat geen enkele migrant tegen zijn zin zal teruggestuurd worden. Dat stond in de krant (HLN) van 13 mei 2015. Brits binnenlandminister Theresa May was niet opgezet met die overeenkomst.
    Citaat uit HLN:” May bekritiseerde EU-buitenlandchef Federica Mogherini die maandag bij de VN had gezegd dat migranten niet tegen hun wil zullen worden teruggestuurd.” Einde citaat

    • Ik denk dat vele landen zelfs geen immigranten laten terugkeren als ze dat expliciet zelf willen. En Libie heeft voorgesteld om ze tegen te houden, maar daar wil de EU niet van weten. In 2008 hebben ze nu eenmaal beslist om er 50 miljoen naar hier te halen tegen 2050. Wsl zal 5 miljoen wel genoeg zijn, de rest volgt immers door ‘gezinshereniging’ en voortplanting.

  4. Wacht maar tot de duitsers vernemen dat de Italianen dwarsliggen, hebben ze geen marineschip in de buurt?
    Dat britse schip lijkt wel uitgerust met een ingebouwde haven , kunnen ze met hun rubberbootjes toch rechtstreeks binnenvaren en hoeven ze zich niet te mengen met de verfoeide ongelovigen?

Reacties zijn gesloten.