6 gedachten over “Nomineer een weg-woord

 1. beste redactie,
  er zijn honderden woorden of begrippen die in alle debatten voorkomen,
  ondermeer democratie, inspraak, verdraagzaamheid, europese “unie”, racisme, positieve discriminatie, godsdienst van de vrede, verrijking, multiculturaliteit, gelijkheid, burgerschap, politiek engagement, eerlijk debat, politiek correct,…die volledig uitgehold werden in de laatste twintig jaren,
  deze woorden zijn verwaterd tot leugens en holle begrippen en zijn veelal het tegengestelde van wat ze oorspronkelijk betekenden.
  Ze worden misbruikt in elk debat, in elke publicatie, om het grote gelijk te halen, door mensen en instellingen die de werkelijke inhoud ervan schandelijk verkrachten. De gevestigde waarden die dat soort mensen verdedigen zijn uiteindelijk altijd te resumeren in : je hebt gelijk zolang je maar Mijn mening deelt.
  -de wakkere lezer zal de lijst wel aanvullen-
  Dat soort woorden moet ofwel opnieuw gedefinieerd worden, ofwel best vervangen door nieuwe woorden.

  • Was Gent niet de voortrekker van een weg woord “allochtonen “, of vergis ik mij

    • Ja inderdaad ik herinner . Het woord “allochtoon” mag niet meer gebruikt worden . Het werd verplicht vervangen door tafelschuimer , profiteur , niksnut of avonturier

 2. Wat weg moet is volk en volks.
  Wat voor een verschrikking die woorden wel zijn komt nog maar eens tot uiting bij de AfD. Het geeft een heel andere uitleg aan het begrip natie en stelt dat een natie een homogeen volk is met een volkswil. Dit komt erg tot uiting bij Frauke Petry, die er voor pleitte het begrip VOLKS terug positief te omkaderen. Het terug grijpen naar rechts extreme en nazistische terminologie is bovendien geen alleenstaand geval binnen de AfD.
  Dit fragment over de AfD dat ik las bij Hagalil, overtuigde mij dat ik volk en volks nomineer als weg-woorden. Het zijn puur rechts extreme en nazistische woorden, je krijgt gewoon kippenvel als je ze hoort.

Reacties zijn gesloten.