Nog minimum 5 miljoen te gaan…

vluchtelingen welkom, het einde van europa

120.000 “vluchtelingen” moeten volgens bepaalde criteria verdeeld worden over de EU.  Na veel duwen en wringen werd een akkoord bereikt.  120.000. Een peulschil, want het EU-Politbüro verwacht dat 5 miljoen Syriërs nog naar Europa zullen afzakken.

5 miljoen.  Minimum. Hoeveel zouden we er nog moeten bij rekenen uit bv. Afghanistan, Bangladesh, West-Afrika, Jemen en andere leeglopende landen?
Welke maatregelen worden er genomen?  Welke strategie zal de EU handhaven om de invasie te doen stoppen?  EU en strategie…

Naar verluidt zou de “strategie” in drie luiken opgedeeld worden: menselijkheid, menselijkheid en menselijkheid, afschrikking, geld.

1. Menselijkheid: omgang met immigranten.  Het recht op asiel blijft gewaarborgd.  Uiteraard.  We hebben niets anders verwacht.  Daarvoor is de leidraad: meer efficiëntie bij de aanvragen en solidariteit der lidstaten.  Concreet: in heel de EU een uniforme asielwetgeving.  In Italië en Griekenland moeten tegen november zgn. hotspots opgericht worden, waar de asieleisers geregistreerd en opgevangen worden.  Een lijst met veilige landen moet helpen degenen zonder enige kans op asiel sneller op te sporen en terug te sturen.  Een vraag: waarheen moeten ze teruggestuurd worden als de sukkelaars onderweg hun pas, rijbewijs, bankkaarten, diploma’s en bewijs van goed gedrag en zeden kwijt gespeeld zijn?

Om de grenslidstaten te ontlasten moeten de asieleisers volgens een bepaalde sleutel binnen andere EU-lidstaten verdeeld worden.  Een heikel punt.  De EU riskeert een oost-west scheiding en een vaststaand verdeelsysteem kan nog lang op zich laten wachten.

2. Afschrikking: bescherming der grenzen en bestrijding van criminaliteit
Donald Tusk – in een overmoedige bui – “De politiek der open deuren en vensters moet beëindigd worden en de EU-buitengrenzen moeten beter beschermd worden.” Hiervoor wil de EU 600 miljoen euro uittrekken tegen de mensensmokkelaars.

Aan de uitvoerbaarheid en de efficiëntie wordt getwijfeld: de beveiliging der zeegrenzen is zelfs met de hulp van de buurlanden niet te verwezenlijken.  En over het land laat zich de sprinkhanenplaag niet  tegenhouden. Bovendien blijft de vraag hoe men aan een gesloten poort asiel kan vragen.  Daar moet de EU nog eens goed over nadenken, want de “menselijkheid” (punt 1) primeert boven “afschrikking” (punt 2).

3. Geld: migratiereden wegnemen. Als het hen thuis goed gaat, hebben ze geen reden om naar onze contreien te verhuizen.  Dat is de filosofie.  Tegen deze logica kunnen we niets inbrengen.

Twee mogelijkheden: ofwel krikken we hun levensstandaard thuis op, ofwel verlagen we de onze tot hun niveau.  De EU is volop ermee bezig de laatste oplossing door te voeren.  Hoe meer er naar hier komen, hoe minder er voor de totale gemeenschap over blijft.  Egaliseren en geld draineren.  Intussen zal de EU een fonds oprichten waarin miljarden moeten gestort worden.  Met verplichte ” vrijwillige bijdragen”.

Turkije moet een miljard euro voor de verzorging van de ca. 2 miljoen Syrische vluchtelingen ontvangen.  Blijft natuurlijk het probleem dat daar geregistreerde vluchtelingen geen recht op arbeid hebben.  Wie zelf aan de slag wil, trekt zijn plan en werkt in  het zwart.  Waarbij de reisdrang naar het Westen aanwezig blijft.   De EU moet hen dus betalen om niets te doen en in het Erdogankalifaat te blijven resideren.

Afrika: met 1.8 miljard euro moeten 23  Afrikaanse staten ondersteund worden.  Slechts 23!  Is er hier geen sprake van discriminatie?  Wat met de andere 31? De EU stelt een soort ontwikkelingshulp voor, die de levensomstandigheden in de Sahel-, de Tsjadmeerregio, Noord-Afrika en de Hoorn van Afrika zouden moeten verbeteren.  Hoe de EU-Commissie  daarin wil slagen in landen met een corrupt regime, is niet bekend.

Jordanië en Libanon vallen ook in de prijzen met 1 miljard euro voor vluchtelingenhulp.  Ook hier is uitsluitend geld niet de oplossing.  Beide landen weigeren hun arbeidsmarkt open te stellen voor migranten.
Dat de vluchtelingenkampen in de landen rondom het oorlogsgebied leeg lopen is niet te verwonderen: de aantrekkingskracht van de populaire westerse-verzorgingsstaat  en de boodschap van de poco politici “plaats genoeg”, “iedereen welkom”, “we weigeren niemand uit Syrië”, “geld is geen probleem” verplaatste zich sneller dan een woestijnstorm.

Blijft na de drie b.g.  punten nog de diplomatie.  Tja.  Daar zijn ze goed in.  Hebben we gemerkt in Libië en Oekraïne.  En toch.  We mogen de hoop niet opgeven. Stilaan maken enkele politici een bocht naar… de vermaledijde duivel Assad.  Zelfs Merkel wil met hem praten.   Zegt ze.   De EU heeft echter geen gemeenschappelijk beleid voor buitenlandse politiek.  Elk land rommelt maar wat aan, gedreven door eigen belangen.  En dan zijn er tenslotte nog de democratische krachten in Syrië, de zgn. Syrische oppositie, met de “gematigde rebellen”, die een groot gedeelte van het door de Amerikanen geschonken legermateriaal aan de  ietwat minder gematigde Al Qaeda gaven als zoenoffer voor een vrije doorgang.

Bereid de logeerkamer maar al voor.  En isoleer uw zolder.  Knap uw garage op.  Uw auto kan ook buiten slapen.  En schrijf u nu al in voor een integratiecursus. Tenslotte is niemand illegaal, nietwaar?

Verdeelsleutel 120.000   –    5 miljoen

FVE

5 gedachten over “Nog minimum 5 miljoen te gaan…

 1. Goed nieuws het einde is in zicht nog maar 5 miljoen te gaan ! 3 miljoen voor Duitsland en 2 miljoen voor Zweden ! Daarstraks op onze markt zag ik een “kopvod” Het was lang geleden … Ik voelde me terug een beetje in Antwerpen !

 2. “”””Hiervoor wil de EU 600 miljoen euro uittrekken “””” onnozelaars ! ze zouden beter aan hun eigen trekken !

 3. De invasie stopt pas als we er zoveel ingevoerd hebben dat de islamisering onomkeerbaar wordt. Dat is inclusief ‘herenigers’ en eigen nakomelingen. 5 miljoen, dat zijn er binnen 10 jaar 50 miljoen. Samen met zij die hier al zijn, voorzie ik binnen 20 jaar een moslimmeerderheid in Europa.
  Eindelijk de mannen terug baas! De homo’s terug in de kast! Alle honden naar China voor de slacht! Gedaan met het gezaag over te lage varkensprijzen! Naar Mekka ipv naar de Cote d’Azur! De duitsers die nooit meer allemaal tegelijk naar hier komen! Teveel voordelen om op te noemen eigenlijk.

 4. De vraag, waarheen moeten ze terug gestuurd worden?
  Poepsimpel, naar Afrikaanse kust en daar soppen ze het zich maar op want wij willen die … … … barbaren niet in onze samenleving.

 5. 1. Je verdeelt heroïne als kostwinning, maar hebt bezwaar tegen alcohol.

  Waarschijnlijk ben je moslim.

  2. Je bent eigenaar van een machinegeweer, waarde 3000 ¤ en een raketlanceerder, waarde 5000 ¤, maar je kan je geen schoenen veroorloven.

  Waarschijnlijk ben je moslim.

  3. Je hebt meer vrouwen dan tanden.
  Waarschijnlijk ben je moslim.

  4. Je veegt je billen af met je blote hand maar beschouwt spek als onrein.
  Waarschijnlijk ben je moslim.

  5. Je hebt twee vesten: Eén kogelvrij- en één zelfmoordvest.
  Waarschijnlijk ben je moslim.

  6. Je kent niemand aan wie je niet de heilige oorlog verklaarde.
  Waarschijnlijk ben je moslim.

  7. Je beschouwt televisie als gevaarlijk, maar je draagt explosieven onder jouw kleren.
  Waarschijnlijk ben je moslim.

  8. Je was verbaasd bij de vaststelling dat een GSM andere opties heeft dan het ontsteken van bermbommen.
  Waarschijnlijk ben je moslim.

  9. Je hebt niets tegen vrouwen en vindt dat iedere man er minstens vier moet hebben.

  Waarschijnlijk ben je moslim.

  10. Je vindt dat iedere ongelovige de lucht mag ingeblazen worden.

  Waarschijnlijk ben je moslim.

  11. Je vindt dat meisjes geen onderwijs mogen volgen..

  Waarschijnlijk ben je moslim.

  12. Je beschouwt een geit of een schaap als een sexobject.

  Waarschijnlijk ben je moslim.

  13. Je vindt dit bericht beledigend of racistisch…
  Waarschijnlijk ben je moslim.

  14. Je wil dit bericht niet doorsturen.

  Waarschijnlijk ben je moslim.

Reacties zijn gesloten.