Nog meer over: “De EU is een recidive dief”, waarbij collega’s in de banksector ook een graantje meepikken

Wes HardinEx-CEO Bank of Cyprus pakt 2 miljoen oprotpremie

Bij The Economist hebben ze als een van de weinigen de moeite genomen om commentaar te geven op de vannacht gesloten deal in Cyprus. Leestip: ‘Unfair, short-sighted and self-defeating‘. Ondertussen is de eerste boze bulldozer op de stoep van een Cypriotische bank gespot.

De bouwvakker in kwestie is vermoedelijk woedend. Heeft niets met de crisis te maken, werkt zich het schompes, spaart een paar centen voor z’n nieuwe bulldozer en zag die vannacht gestolen door de EU om banken en bobo’s te redden. De bouwvakker is boos. En terecht. Want, en hier komt ie dan, leest u even mee: ‘Under threat of litigation, the Bank of Cyprus has awarded former CEO Andreas Eliades compensation to the tune of some €2 million‘. Lekker dan. Vlak voordat duidelijk werd dat (o.a.) de Bank of Cyprus, de grootste bank van het land, miljarden noodsteun krijgt. Daarvoor moet u betalen en gaan kleine Cypriotische spaarders bloeden, ze mogen van 6,75 tot 9,9% afgeven van hun centen*.

En wat krijgt de voormalige topman die medeverantwoordelijk is voor deze enorme puinhoop..? Een oprotpremie van twee miljoen euro, bovenop z’n eerdere salaris en miljoenenbonussen. Enige overgebleven hoop: een veto van de centrale bank dan wel een belastende uitkomst van het lopende fraude-onderzoek. Zo niet, dan krijgt Eliades z’n (tax)poet. Gefeliciteerd, Andreas Eliades, u bent een voorbeeld voor alle graaiers. En oja. Ga eens deaud.

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/03/exceo_bank_of_cyprus_pakt_2_mi.html

* Waarschijnlijk wordt dit de blauwdruk voor de bankenredding in de rest van de EU.

Wes Hardin

Nvdr: Elke overeenkomst met oprotpremies in het land b bij de redding van noodlijdende banken, financiële constructies waarbij de vakbonden betrokken werden, ontmanteling van failliete overheidsbedrijven… zijn louter toevallig.

2 gedachten over “Nog meer over: “De EU is een recidive dief”, waarbij collega’s in de banksector ook een graantje meepikken

  1. Dit is toch volgens mij te classeren onder diefstal. Of zie ik dat niet klaar. Dan zal het wel aan mij liggen.

Reacties zijn gesloten.