Nog eentje ter attentie van dhr Jambon…

… van nog meer ‘dwalers’

Opiniemakers islamdebat beveiligd
Een groeiende groep opiniemakers in het islamdebat in Nederland krijgt beveiliging vanuit de plaatselijke politie of de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).

Deze bedreigde opiniemakers moeten hun agenda’s delen met de veiligheidsdiensten, zodat die weten met wie zij afspreken en waar. Ook hebben zij op hun telefoons ’trackers’ zitten, plaatsbepalingsystemen, waardoor elk moment duidelijk is waar ze zich bevinden. Ook hebben ze adressen moeten opgeven van familieleden en werkgevers, bevestigen bronnen.
Gisteren sprak De Telegraaf met een publicist die sinds enige dagen beveiliging krijgt omdat hij kritisch is over jihadgangers en radicale moslims.De politie heeft hem recent gewaarschuwd dat hij mogelijk gevaar loopt. „Ze zijn vooral benauwd voor de reacties als mij iets overkomt.” Binnenkort krijgt hij thuis advies over zijn veiligheid: „Hoe ik snel weg kan komen als er iets dreigt.” De publicist overweegt zelfs op een veiliger locatie te gaan wonen.  Lees verder…

Dwaler