Nigel Farage waarschuwt voor revolutie in EU

EUSSRNigel Farage: In het zuiden van Europa dreigt een revolutie

De EU-parlementariër Nigel Farage waarschuwt investeerders voor Europa. Merkel zou panisch zijn en zou met de gedwongen heffingen zoals in Cyprus kracht moeten laten zien voor de Duitse verkiezingen in september. De investeerders zouden de volgende kunnen zijn die met hun geld aan de beurt zijn, aldus Farage.

De EU-criticus Nigel Farage vreest een gewelddadige revolutie in het zuiden van Europa – als gevolg van een mislukte munt. De euro en de aan hem verbonden de spuigaten uit lopende schuldenpolitiek hebben grote delen van het continent in een catastrofale economische situatie gebracht.

De euro zou door “gewelduitbraken in grote stijl, wellicht zelfs door een revolutie” in het zuiden van Europa uiteen kunnen vallen, zei Farage tijdens de Offshore Tactics Workshop. Maar voor de leiders zou Europa een religie geworden zijn: het idee zou heersen dat de nationale staten afgeschaft moeten worden. “Ze hebben een nieuwe vlag. Ze hebben zelfs een volkslied. Ze hebben een deel van de 5e symfonie van Beethoven genomen – en dat is het volkslied. En eenmaal in de twee maanden hijsen ze de vlag in het Europees Parlement en spelen ze het volkslied”, aldus Farage. Dat het een deel van de 9e symfonie is, schijnt voor Farage niet zo belangrijk te zijn.

De economische situatie van Europa zou catastrofaal zijn. Tot nu toe zouden er vijf van de 17 eurolanden gered zijn, en het volgende land zal Slovenië zijn. “Slovenië zal binnen de komende twee tot drie maanden gered worden.” Farage heeft niet alleen kritiek op de EU als geheel, maar vooral op de lidstaat Frankrijk. “François Hollande is de nummer 1 onder de idioten, die de staten van de wereld tegenwoordig beheersen. Hij heeft in Frankrijk een haatbelasting van 75% ingevoerd voor iedere succesvolle ondernemer.”

De EU-criticus waarschuwt zijn internationale publiek er nadrukkelijk voor om geld bij de banken van de eurozone te laten. “Haal uw geld zo snel mogelijk van deze banken. Want als de volgende fase van deze ramp komt, bent u aan de beurt.” Al in april had Farage de verantwoordelijken van de trojka ervan beschuldigd zich als ordinaire criminelen te gedragen. “U steelt het geld van de bankrekeningen van de mensen. Alleen maar om niet te hoeven toegeven dat de euro volledig mislukt is (meer hier).

Farage noemde tevens een mogelijke reden waarom bondskanselier Angela Merkel nog meer haircuts zou plannen: “Merkel is panisch, omdat er in september verkiezingen zijn. Dus moet ze het Duitse volk laten zien dat ze sterk is. En geld stelen is een manier om dit te doen.”

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/05/01/farage-im-sueden-europas-droht-eine-revolution/

Vertaling:E.J. Bron