Nieuws van het Duitse Klimaat- en Energiefront

Klimaatbeschermers misbruiken noodoproepnummer

Zelfverklaarde “klimaatbeschermers” drijven hun acties steeds verder op. Op dinsdag 20 december hebben ze de ganse avond het noodoproepnummer in Essen misbruikt, om reddingsdiensten naar vermeende ongevallen te roepen. De zogenaamde zwaar gekwetste slachtoffers, gaslekken in woonhuizen en een roofoverval: het was allemaal fake news.

De politie meldde dat er “in al die gevallen veel reddingsdiensten onderweg waren”. En “daarmee stonden ze niet ter beschikking mochten andere, échte oproepen binnenkomen”. De daders lieten nadien verstaan dat “de klimaatcatastrofe de enige echte noodsituatie is”, want aan die klimaatcatastrofe “zullen miljoenen mensen sterven”.

Voor hun acties maakten deze “klimaatbeschermers” gebruik van een app, die het doofstommen mogelijk maakt een noodoproep te versturen. Via dezelfde app lichtten ze later hun acties toe. Tevens lieten ze verstaan ook in de toekomst van deze noodoproep misbruik te zullen maken: “We zullen deze vorm van protest verderzetten, tot onze Bondsregering effectieve wetten stemt om de klimaatcatastrofe te verhinderen”.

Energiecrisis: wordt elektriciteit om e-auto’s op te laden in Duitsland sterk beperkt?

Op vraag van de Duitse minister van Economie, Robert Habeck (Grünen) heeft het Bundesnetzagentur (Agentschap voor het Bondsnet) onlangs een zogenaamde “piekafvlakking” voorgesteld: Als de stroomvoorziening krap wordt, worden de prestaties van warmtepompen en oplaadboxen voor e-auto’s sterk beperkt. De regel zou ingaan op 1 januari 2024.

Het zou dan tot 3 uur kunnen duren om een elektrisch voertuig voor een reis van 50 kilometer op te laden. Dat staat te lezen in het “Eckpunktepapier” van dit Agentschap. De beheerders van stroomnetwerken zullen, bij een krapte aan elektriciteit, warmtepompen en oplaadstations voor elektrische auto’s minder energie bezorgen. Volgens het Federaal Agentschap voor het Bondsnet is dit onvermijdelijk om echte, nationale stroomuitvallen te vermijden.

Eerst de mensen massaal in de richting duwen van elektrische auto’s en in de volgende fase de energietoevoer beperken. Is dat niet de zoveelste episode in de soap ‘beduvelen van de burgers’?

Vorige bijdrage over de Zwitserse plannen bij elektriciteitstekort: