Nieuws uit BorgerBronx

Borgerbronx-300x192Integratie in BorgerBronx

Onder de neus van de rode khmeristische districtsraad met het groene aanhangseltje werd volop aan integratie gedaan in het café op het Moorkensplein dat de zeer toepasselijke naam: “Integratie” draagt.

De Borgerhoutse overwegend rode raad zal dit waarschijnlijk met enige euforie als een pluspunt beschouwd hebben, een zichtbaar bewijs van een positieve multiculturele samenleving, zo geplukt uit hun politieke agenda. Maar de aanwezigheid van bepaalde hoeveelheden (puur witte) heldinnen, Nederlands voor heroïne en niet te verwarren met blanke slavinnen want het leidt zelf tot verslaving, begon de spuigaten uit te lopen van op de dorpel tot in de toiletten. Het werd gretig door “dealers” en “pushers” verkocht aan verslaafden om een “streepje” te snuiven of om in vloeibare vorm in te spuiten.

Hierdoor ontstond zoveel overlast dat het pand op bevel van de burgemeester voor één maand de deuren moet sluiten. Er hangt dan ook een brief aan de deur met een sluitingsbevel van de Procureur des Konings en alles is met blauwe politietape verzegeld. Gedaan met Integratie op het Moorkensplein, voor een maand dan toch. Misschien een streep door de rode rekening? Zeker geen om op te snuiven.

Het is niet het eerste maar al het vierde café in Borgerhout dat in een korte tijd om dezelfde reden gesloten werd. Eerst was er vorige maand café Flora in de Florastraat en men kan zich afvragen of Flora ook de nodige Fauna had, maar heel waarschijnlijk was dat ook zo. Het tweede was City café in de Prins Leopoldstraat en in augustus was er ook eentje in de Kroonstraat.

Dit is het beste bewijs, voor zover nodig, dat het probleem veel grondiger en vooral veel strenger moet aangepakt worden op alle niveaus. Hieruit blijkt overduidelijk dat het probleem zich telkens verplaatst naar een volgende locatie in een ander pand of café en dat de hele handel en wandel telkens voortgaat zoals we al hebben gemeld in een vorig artikel.

Elliot NessElliot Ness, uw onverschrokken reporter in de multicriminele realiteit van de BorgerBronx