Nieuwe studierichting

Mannelijkheid.

In de VSA kan men (de) mannelijkheid (be)studeren.  Studierichting open voor alle geslachten.  Vanaf najaar 2017.

Een ideetje van de socioloog en initiatiefnemer Michael Kimmel, die wereldwijd als mannenexpert geldt.  Twee jaar geleden richtte hij het „Center for the Study of Men and Masculinites“ op in New York.

Officieel heet de hoogst interessante master „masculinities studies“. Masculinities” in het meervoud, omdat er verschillende types “man” bestaan.  De studenten moeten analyseren wat het hedentendage betekent “man te zijn”.  Er wordt onderzocht hoe verschillend de verschillen in mannelijkheid zijn in verschillende landen en culturen, hoe verschillend “mannelijkheid” geïnterpreteerd wordt door de verschillende groepen en hoe de al dan niet verschillende mannelijkheid een invloed heeft op het politieke, sociale en economische leven.

Naar verluidt zouden de sollicitaties voor gastsprekers, ervaringsdeskundigen, vanaf september ingediend kunnen worden.

O.a. deze samenvatting van mannelijkheidstyperingen in Disneyfilms zou tot het lessenpakket behoren.

NY Times

FT

 

1 gedachte op “Nieuwe studierichting

  1. Een masculinitieter hoort zeker niet tot de knelpuntberoepen . Hoe gaat die master zijne kost verdienen ? …… Ben U wel een “man” , hebt U twijfels maak een afspraak met uw masculinitieter !! Wij werken samen met allerlei specialisten in de transgenderlieterij , Janetologen en dragqueenneurosen. Misschien toch iets met toekomst !!

Reacties zijn gesloten.