Nieuwe Stem in Oostenrijk

Zonder veel tromgeroffel werd deze week een nieuwe patriottische partij in Oostenrijk opgericht: “Die Stimme” (DS), De Stem.

Die Stimme

Es ist soweit, wir haben unsere Satzungen beim Innenministerium hinterlegt und gehen hiermit an die Öffentlichkeit. Wer sind wir? Wir sind heimatliebende Menschen, die mit der aktuellen Politik unzufrieden sind. Unsere Partei hat eine heimatliebende, soziale Ausrichtung. Für uns ist klar, dass die Einwanderung zu stoppen ist und die EU für unser Land nicht gut ist. Wir fordern daher klipp und klar den Austritt aus dieser EU-Diktatur und die Gründung einer europäischen Wirtsch

Mehr anzeigen

6
1
1

De partij zou in 2019 bij de EU-verkiezingen willen een alternatief bieden voor de Freiheitlichen (FPÖ), die volgens de woordvoerder van Die Stimme zich veel te dicht tegen de ÖVP (van kanselier Kurz) zou aangeschurkt hebben.

Die Stimme wil Oostenrijk uit de EU en een Europese handelsgemeenschap. Verder zal de partij zich verzetten tegen vrijhandelsakkoorden zoals TTIP en CETA. Waarom ze dan per se in de EU willen zetelen? Omdat ze dan meer mogelijkheden hebben om druk uit te oefenen op de verantwoordelijken en deze van een EU-exit te overtuigen. Het is afwachten of de nieuwe partij de drempel van 2600 handtekeningen zal halen.

1 gedachte op “Nieuwe Stem in Oostenrijk

  1. Er was er een en toch moet rechts een nieuwe maken, kunnen zij echt niet samen werken? Steeds splitsen en steeds verliezen.

Reacties zijn gesloten.