Nieuwe presidentsverkiezingen in Oostenrijk

De Freiheitlichen krijgen gelijk.

Het Oostenrijks Grondwettelijk Hof heeft beslist dat de presidentsverkiezingen moeten overgedaan worden.  De voorzitter motiveerde: “Verkiezingen zijn het fundament van de democratie”. 

De vermoedelijke winnaar Van der Bellen kan dus niet beëdigd worden.
Uittredend president Heinz Fischer zal in elk geval op 8 juli zijn ambtstermijn afsluiten.  Tot er een nieuwe president verkozen is, zal een driekoppig presidium, bestaande uit Doris Bures (SPÖ), Karlheinz Kopf (ÖVP) und Norbert Hofer (FPÖ) de taken van de president waarnemen.

Kurier.at

Onze nationale radiozender trok daarnet alle registers open.  Er wordt/werd bij ‘Altijd Benieuwd’ een expert geconsulteerd, een zekere Brom, woonachtig in Wenen.  Met de uitslag van de verkiezingen is an sich niets mis.  Maar wel met de telprocedure.  Zegt hij.  Zijn ‘enthousiasme’ voor Hofer vertaalt zich in zijn eigen voorkeur / afkeur.   De gebruikelijke insinuaties rond nazisme en sympathieën voor een bepaalde kunstenaar doen voor hem de deur dicht.  Van der Bellen zou volgens dhr Brom enorm populair zijn…

Wordt er nu ook een spreker voor de microfoon gevraagd die pro Hofer is?

Grapje.

Onderzoek stembedrog Oostenrijkse presidentsverkiezingen

Merkwaardige kiesverrichtingen in Oostenrijk

 

4 gedachten over “Nieuwe presidentsverkiezingen in Oostenrijk

 1. Heel duidelijk dat er enkel niet alleen maar wat str*nt aan de knikker was, maar dat het in Oostenrijk de spuigaten uit liep. Wie twijfelt er nu nog aan dat in dit apenland ook al enkele verkiezingen op rij gefoefeld wordt ???

 2. Men dient zich geen illusies te maken. De tellers zullen bij de nieuwe verkiezing beter hun best moeten doen, zodat de vervalsingen niet opvallen.
  Het probleem is dus niet dat er fraude was, maar wel dat het uitgekomen is.
  Men zal er dan ook voorzorgen dat juist voor de verkiezingen er zich enkele drama’s en “false flags” afspelen zoals met Jo Cox in G.B. Onderschat dus de “elites” niet!!!

  • Lovenaar,

   het Grondwettelijk Hof heeft vastgesteld dat er teveel onregelmatigheden gebeurd zijn en dat dit daarom herhaald moet worden.
   Wie achter die extreem rechtse FPÖ zit? Het ‘anständige’ Oostenrijk.

   • Anna,
    De fraude was zo flagrant dat het Grondwettelijk Hof niet anders kon dan de verkiezing annuleren, om nog enig gezag te kunnen blijven behouden. Deze beslissing is dan zeker niet ingegeven door edele doeleinden, maar enkel er opgericht om erger te voorkomen. De fraude werd immers open en bloot tentoongesteld, en was dan ook voor iedereen die wou zien duidelijk. Zelfs voor de “elites” zijn er grenzen.
    Maar het FPÖ heeft nu wel een veldslag gewonnen maar zeker niet de oorlog. Wie er achter het FPÖ schuil gaat(het anständige Oostenrijk) doet er niet toe.
    De “vijanden” zullen er nu alles aandoen om zowel Höfer als het FPÖ aan te vallen. (van buiten maar ook van binnenuit). Het FPÖ moet nu rekening houden met infiltranten, mollen, ruziestokers enz… die de partij aan de top zullen beschadigen. (zie momenteel in Duitsland bij Pegida en AfD!!).
    Bovendien heeft Höfer ook de deur opengezet voor een “Öexit”.
    De “elites” zullen dan ook maatregelen nemen.. en een ongeval zoals dat van Jörg Haider is vlug gebeurd.
    Dagelijks dien ik vast te stellen dat in (extreem)rechtse(sic)
    en nationalistische partijen het gevaar van deze “elites” danig wordt onderschat. Men zou beter moeten weten, zeker gezien de enorme hoeveelheid kennis die beschikbaar is op internet.
    Zoals U vroeger ook al heeft geschreven :”Ken de vijand”!!

Reacties zijn gesloten.