Niet toevallig een socialist

eu schulz1310Martin Schulz, niet toevallig een socialist

De Duitse zender WDR Mainz bracht een reportage over wat er zoal aan de vingers kan blijven plakken in de EU.

Zo wordt er aan elk EU-parlementslid een dagvergoeding  betaald.  Een compensatie om zijn/haar huis en thuis te moeten missen: € 304 per dag.  Er hoeft zelfs geen enkele kwitantie voorgelegd te worden.

€ 304 per dag netto.  Voor de huur van een appartementje en een broodje gezond.  Of een warme maaltijd met een glasje huiswijn.  Een appartementje met 1 slaapkamer kost, zelfs in de Europabuurt, niet meer dan € 1200 incl. alle kosten per maand.  Dan blijft er nog heel veel over om niet om te komen van de honger en de dorst.
Wat je ervoor moet doen?  Niets.  Alleen de aanwezigheidslijst tekenen.
Een lopende spaarrekening, zoals een Brits parlementslid bevestigt.  Hij vertelt dat deze vergoeding het hem mogelijk maakte na enkele jaren in de regio Brussel een huis te kopen zonder hypotheek.

“Geen Stijl” maakte opzien door een film te draaien waarbij aan het licht kwam dat sommige EU-parlementairen gauw even ‘s morgens hun aanwezigheid kwam bevestigen om als de weerlicht de trein of het vliegtuig te nemen naar huis (volg bruggetjes 1 en 2).

Schulz deed hier niet aan mee.  Niet nodig.  Als voorzitter van het EU parlement hoeft hij (volgens zijn eigen reglement) de aanwezigheidslijst niet te tekenen.  Vermits hij de grote baas is, wordt hij verondersteld altijd aanwezig te zijn.  Met andere woorden, of in cijfers uitgedrukt: € 110.000 netto per jaar.

Dagelijks rinkelt de kassa.  Ook als hij er niet is, wat de afgelopen 5 maanden regelmatig het geval was.  Op bezoek in andere EU-landen, zakelijke besprekingen (!), of op verkiezingscampagne in Duitsland.
Nadat het te gortig werd én hierover aangesproken, gaf hij te kennen dat hij vanaf april grootmoedig afziet van zijn aanwezigheidsvergoeding.  Pas nadat hij doorhad dat zijn geldzucht niet onopgemerkt gebleven was en zijn verkiezingscampagne kon schaden.

Een EU-parlementair krijgt uiteraard ook nog een maandinkomen van € 8.000, een reiskosten- en een reisduurvergoeding.  Je verplaatsen van en naar je werkplaats gebeurt op  kosten van de EU.  Moet u eens aan uw baas voorleggen.  U staat een uur in de file?  Geen probleem.  De baas betaalt.  En dan zijn er nog de reizen verbonden aan het mandaat.  Ca. € 4.200 per jaar, reis gemaakt of niet.  Niet te vergeten de uitgaven voor het onderhoud van het kantoor: € 21.000 en de algemene onkostenvergoeding: € 4.299 per maand.

Wie bij de volgende Europese verkiezingen niet meer mag meedoen met de EU-lotto kan rekenen op een wachtgeldregeling van 100% voor de duur van 2 jaar.

Euh… dit nog: Martin Schulz krijgt een basissalaris van € 206.000 per jaar toegeschoven.

Denk hieraan op 25 mei!

http://www.leerwiki.nl/Hoeveel_verdient_een_europarlementslid

4 gedachten over “Niet toevallig een socialist

  1. Allemaal nog veel minder dan onze mediaschuwe Bellens me dunkt. Ook in NL, waar vele topbeambten zoals politiechefs, schooldirecteurs of woningcorporatieverantwoordelijken, meer verdienen dan de premier, zullen ze niet erg opkijken.

  2. Na dat artikeltje “verdraagzaamheid” en hoeveel die Eurotters zoals in hun zakken steken is mijne dag weer naar de kl….Nietemin voel ik mij sterker en sterker in mijn overtuiging dat er maar twee richtingen bestaan in de politiek , dat zijn de goeden en de niet goeden , een schemerzone bestaat er niet meer. Was het niet onze doorkluchtige ex Vorst die in een van zijn kerstmis speech , onze tijd vergeleek met de jaren dertig , . Inderdaad die luchtige vent had gelijk . De Nazi’s verdroegen ook geen tegenstand . Het enige wat nog ontbreekt is fysiek geweld en de oprichting van “kampen” voor mensen met een andere mening een heropvoeding te geven . Mestkevers , alle middelen zijn goed om ze uit te roeien , Sieg Heil Tobback ! Sieg Heil De Gucht ! De voorlopers van de nieuwe jaren dertig . De haat wordt steeds groter en waarom ! Omdat bepaalde individuen en belang bij hebben dat Belgie niet wordt gespitst . Wij verder geen nood hebben aan tafelschuimers , avonturiers , een nieuwe God , cultuur en een “bijkomende” verrijking . Het zijn enkel de moedigsten die tegen de stroom durven varen , zij hebben gekozen voor de moeilijkste weg . Hun overtuiging dat wij het zoveel beter kunnen hebben , is het voorwerp van spot minachting , vernedering , vandalisme .Het zijn de mossels de ruggegraatmankeerders , de schapen de zombies , de sprookjesgelovers , de simpelen , die kiezen voor de gemakkelijkste en in hun naief zijn de veiligste weg ! Tot ze de rekening krijgen van hun heer en meesters . Ik voel me al wat beter nu ik wat stoom heb kunnen aflaten . Ik reken toch , zonder overdrijven op een stemmenwinst voor het VB van ongeveer 60 procent . Dan blijven er nog 40 procent onozelaars over , dat is nog veel maar aanvaarbaar

  3. Quote: “zonder overdrijven, reken ik op een winst van het VB op … 40 %”….
    U bent NOG EEN POTJE STRAFFER dan onze vriend Jean, beste Rene… Steek dan maar vlug een dikke “paaskaars” aan ter ere van Sint Rita, de patrones van de onmogelijke zaken. 🙂

    • of voor de heilige Antonius die verloren zaken doet vinden…

Reacties zijn gesloten.