7 gedachten over “Niet moeilijk dat onze noorderburen met ons lachen

  1. Hmmmm… als KBC of ‘n andere firma nu ook eens parkeerschijven zou verdelen waarop, naast de drie ambtelijke talen, ook ‘n vermelding in Arabisch schrift zou staan en iemand zou n.a.v. het gebruik van een dergelijke parkeerschijf een boete krijgen, zou de redactie dit ook afdoen als “zot zijn doet geen zeer”?
    Of moeten wij het maar normaal vinden dat het Engels in dit onland zo stilaan de vierde ambtelijke taal is geworden en zelfs geleidelijk aan dominant wordt?

    • Dat je daarvoor een boete krijgt is hallucinant. Waar houden ze zich mee bezig? Dat ze eerst een proberen de taalwetgeving in Brussel toe te passen. Wat met de affichering op reclameborden, bij winkels, firma’s e.a. Krijgen die ook een boete?

      • @Redactie, daar kunnen we zelf wel aktie tegen voeren o.a. met VL-klevers. Maar ook daar is het inderdaad dweilen met de kraan open. Zelfs waar de NBA mee de steden bestuurt. Wat nog erger is: soms komt onze derde landstaal (Duits) slechts op de laatste plaats…Gelukkig is bij volhardend inciviek gedrag een beetje teer nog betaalbaar!

      • Vorm, afmeting en opschrift van parkeerschijven, van verkeerstekens en -borden, voertuignummerplaten, enz. staan expliciet beschreven in het verkeersreglement. Eigen gefantaseerde toepassingen zijn ongeldig en worden als niet bestaande beschouwd. De toepassing van het reglement op het wegverkeer wordt als strafrecht beschouwd waarop normaal geen afwijkingen getolereerd
        worden…
        Affichering op reclameborden, bij winkels, firma’s, enz. worden (helaas misschien ?) niet behandeld in het verkeersreglement. 😉

        • Natuurlijk is het voor de gebruiker van de gekregen niet-wettige parkeerschijf hallucinant om ‘n boete te krijgen. De fout ligt hier vanzelfsprekend bij de KBC waar ze van mening waren dat Engels absoluut noodzakelijk was op hun parkeerschijven. Bij KBC zijn ze immers niet achterlijk, nietwaar?

  2. Ondertussen adverteren handelaars al jaren schaamteloos afmetingen van met beeldschermen in inch terwijl dat verboden is.(Zie wet handelspraktijken) Het gebruik van het metrieke stelsel is in dit apenland al meer dan 100 jaar verplicht. Als het over beeldschermen gaat spreekt men van 19,5 ”, 55” enz. Maten in inch dus.
    Hoeveel centimeters dat is speelt voor de inboorlingen geen rol. Ook voor tablets en gsm’s gebruiken de meeste handelaars vreemde maten en gewichten. Iemand ooit iets vernomen van Economische Zaken om daar paal en perk aan te stellen en de wet te laten respecteren?

  3. Op de parkeerkaart in de film staat in het Duits : Ankunftzeit !! Dit is foutief : dit moet zijn zijn : Ankunftszeit !! Met een S !!

Reacties zijn gesloten.