Niet gezwansd

MM900236531[1]

Mannen ook slachtoffer huiselijk geweld in Marokko

In Marokko waren er vorig jaar ruim 1700 mannen het slachtoffer van ernstig huiselijk geweld.  Dat zegt het Marokkaans netwerk voor de rechten van de man, een NGO opgericht in 2009.

Het aantal mannelijke slachtoffers van huiselijk geweld steeg de laatste drie jaren relatief snel in Marokko.  Sinds haar oprichting zegt de NGO 8000 mannen te hebben geholpen.  In 20% van de gevallen gaat het om extreem ernstige vormen van geweld.

De slachtoffers worden vooral thuis mishandeld.  Vrouwen maken dan gebruik van keukengerei zoals messen en pannen of schoonmaakproducten.

https://i0.wp.com/www.traffic-builders.com/wp-content/uploads/stories/images/deegroller%20vrouwen%20conversie-optimalisatie.jpg?resize=134%2C127

Abdelfattah Bahjaji, voorzitter van de NGO, meldt bovendien dat vrouwen die geweld gebruiken tegen hun partner, meestal worden geholpen door familieleden.

 FT

Bron: Bladna.nl

2 gedachten over “Niet gezwansd

  1. Gaap…. en dus?

    U zou er misschien beter aan doen alleen over uw cultuur te berichtten en dat FYA’s uit allerlei vage shitholes laten zijn voor wat zij zijn. Niks…

  2. EINDELIJK zou een mens gaan zeggen. Als nu ook nog die vrouwen hier in west Europa met die achterlijke achtergrond de deegrol ter hand nemen tegen de tirannen die enkel maar een vrouw zien als een gebruiksvoorwerp dan beginnen we stilaan verbetering te zien in de waanzin.

Reacties zijn gesloten.