Niet de post is belangrijk…

De bronafbeelding bekijkenZo kennen we Bart Laeremans.  Een man die zijn eigen ambitie en dromen ondergeschikt maakt aan het Vlaams belang.  Hoed af, Bart, je bent een grote mijnheer!

“…wel het werk dat we gaan doen

Via deze weg wens ik publiek te maken dat ik als lijsttrekker van Vernieuwing, de grootste formatie in het nieuwe Grimbergse gemeentebestuur, tijdens de komende zes jaar een schepenambt zal opnemen en daarbij de bevoegdheden ruimtelijke ordening, wonen, Vlaams karakter en integratie op mij zal nemen. Het burgemeesterschap gaat naar de lijsttrekker van de tweede partij, Chris Selleslagh.

Dit zal voor velen overkomen als een verrassing en vraagt bijgevolg een woordje uitleg.

Al gedurende een aantal weken was er bereidheid om met Vernieuwing te spreken, maar mijn partijpolitieke verleden bleek voor sommigen een te groot obstakel om een voordracht als burgemeester te ondersteunen.

We stonden daarbij voor de duidelijke keuze: ofwel opnieuw in de oppositie blijven ofwel de kans grijpen om een nieuw bestuur vorm te geven, met belangrijke bevoegdheids-pakketten, ook al zou daarbij de sjerp van burgemeester aan mij voorbijgaan. Ik heb daarbij gekozen in het belang van onze ploeg van Vernieuwing en van een beter beleid voor Grimbergen.

Mijn bevoegdheden als schepen zullen mij de kans te geven om hard te werken rond te thema’s waar een ommekeer in het beleid absoluut noodzakelijk is. We hadden in onze campagne precies van het falend beleid inzake wonen en ruimtelijke ordening onze speerpunten gemaakt.

Over alle andere bevoegdheidspakketten en schepenposten zal pas later beslist worden, nadat een inhoudelijk akkoord op tafel ligt.

Dit alles maakt deel uit van het akkoord dat zondag werd gesloten. Op basis van de electorale verhoudingen werd maandag vastgelegd dat Vernieuwing in totaal zal beschikken over drie schepenambten en het voorzitterschap van de gemeenteraad. Open VLD krijgt naast de burgemeester twee schepenambten en de overige twee schepenambten worden toebedeeld aan N-VA.   

De bronafbeelding bekijkenIk durf hopen dat de Grimbergenaars begrip zullen hebben voor deze keuze. Er was immers geen andere.  

Bart Laeremans”

Persbericht 16 oktober 2018

 

1 gedachte op “Niet de post is belangrijk…

  1. Mijn vrouw heeft haar kiesbrief met dokter bewijs aan hem gegeven. zij is in Strombeek bever gedomicilieerd.

Reacties zijn gesloten.