Nep, nepper, en een subjectief (on)veiligheidsgevoel in Antwerpen

Het Antwerps stadsbestuur heeft een bizarre zin voor humor. Er werden op verschillende plaatsen nepcamera’s opgehangen die potentiële misdadigers zouden moeten doen afzien van hun euvele plannen.  Die lachen zich een breuk met het nepspeelgoed van ‘t Stad.  Niet alleen omdat ieder tv-kijkend kind zal opmerken dat ze nep zijn, maar bovendien omdat ze – zelfs al waren ze echt – toch niets hadden kunnen registreren.

Gebruik nepcamera’s door Antwerps stadsbestuur schiet doel voorbij

Filip Dewinter: “Het is niet de taak van de overheid om nepcamera’s te installeren. Nepcamera’s ondergraven het noodzakelijke cameraveiligheidsbeleid en creëren een vals veiligheidsgevoel”

Vanmorgen maakte Vlaams volksvertegenwoordiger en Antwerps gemeenteraadslid Filip Dewinter in het live debatprogramma Wakker op Zondag (ATV) melding van het feit dat door het stadsbestuur in Antwerpen op verschillende plaatsen nepveiligheidscamera’s werden geïnstalleerd. Deze valse camera’s zouden moeten dienen om criminelen en vandalen af te schrikken. Verschillende van deze nepcamera’s zijn echter kapot, hangen er schots en scheef bij en wekken alleen hoongelach op.


Zulke valse camera’s bevinden zich onder andere op de begraafplaats Schoonselhof en verschillende recyclageparken. Filip Dewinter gaf nog andere voorbeelden van locaties waar zulke nepcamera’s hangen, maar allicht zijn er nog vele andere plaatsen in het Antwerpse waar dergelijke nepcamera’s door het stadsbestuur werden geïnstalleerd. Op de eerstvolgende gemeenteraad zal Dewinter hieromtrent dan ook burgemeester De Wever ondervragen.

Voor Filip Dewinter is het duidelijk dat “het niet de taak is van de overheid om nepcamera’s te installeren. Eerst en vooral wordt op die manier een vals veiligheidsgevoel gecreëerd. Valse camera’s tasten de geloofwaardigheid van het noodzakelijke cameraveiligheidsbeleid aan. Bovendien is het zeer de vraag wat het Antwerpse stadsbestuur zal doen wanneer slachtoffers van een misdrijf in het kader van een gerechtelijke procedure beroep willen doen op camerabeelden van dergelijke nepcamera’s.”

Filip Dewinter: “Ik heb lang getwijfeld om deze informatie publiek te maken, maar de goedkope en kapotte nepcamera’s zijn ondertussen bij vele Antwerpenaren een gespreksonderwerp, waardoor het reeds twijfelachtige afschrikkingseffect van nepcamera’s werkelijk helemaal verloren gaat. De nepcamera’s hebben ondertussen een omgekeerd effect, want iedereen zal zich nu beginnen af te vragen welke camera echt is en welke niet. Het lichtzinnige gebruik van nepcamera’s haalt het noodzakelijke cameraveiligheidsbeleid volledig onderuit. Het Vlaams Belang zal in de Antwerpse gemeenteraad dan ook eisen dat alle nepcamera’s worden verwijderd en vooral: dat ze vervangen worden door échte camera’s.”

Nepcamera v/ Antwerps stadsbestuur hangt op halfzeven en ‘filmt’ vlaggenpaal…

Permalink voor ingesloten afbeelding

Nepcamera’s v/h Antwerpse stadsbestuur op h/ Schoonselhof, a/ recyclageparken… Geloofwaardigheid camerabeleid?

Afbeelding weergeven op Twitter

FVE

4 gedachten over “Nep, nepper, en een subjectief (on)veiligheidsgevoel in Antwerpen

  1. Is de kostprijs tussen de twee soorten camera’s zo groot in elk geval vind ik dat het beter zou zijn van echte camera’s te plaatsen, want dat stelend volkje heeft het verdomd rap door dat het nep camera’s zijn

  2. Dit doet mij terug denken aan mijn jeugd op het platteland 50 jaar geleden alwaar de boeren toen een “mussenschrik” op het land plaatsten als er pas gezaaid was. Het betrof een kruis met daarrond wapperende klederen en een hoed op. Toen was dat een praktische oplossing, alhoewel tijdelijke, voor een probleem veroorzaakt door vogels, om alzo de schade tot een minimum pogen te beperken.
    Nepcamera’s tegen het krapuul daarentegen getuigen enerzijds van een gevaarlijk bedrog en anderzijds ook van onmacht. Men wie houdt men hier het zot. Het gaat hier dan ook om een ergerlijke en dure komedie. Volgens de laatste berichten is het “schuim van de straat” nog altijd niet bekomen van het lachen met deze komedie, en voelen ze zich gesterkt om nog “een tandje bij te steken”.!!!

  3. Och, het zijn maar “nep cameras” en we kunnen er eens goed om lachen , het bewijst enkel de onmacht van een “nep” stadsbestuur met het doel , de criminaliteit met enkele cijfers te doen dalen. Waarom overal geen bordjes hangen “streng verboden toegang voor inbrekers ” of ” geen diefstallen tussen 12 en 1 , want dan eet iedereen ” Sedert de komst van een Antwerpse burgermeester , een socialist die (inderdaad) “anders” was , zitten wij met een “nep” bestuur. Zijn opvolger , is niet veel beter maar schreef geschiedenis en raakte bekend met zijn uitspraak ” zet die ploat af”. De belgische regering is nep . Het woordje “Minister” wat in feite “dienaar” betekend is een vloek geworden . Ze dienen helemaal HUN volk niet , integendeel . Ze dienen enkel hun eigen persoon . Mensen met een rechtvaardigheidsgevoel ,die de naam “minister” waardig zouden zijn , worden zo snel mogelijk in de vergeetput gesmeten , vernederd en belachelijk gemaakt , want de vetpotten zijn nog niet leeg !. Spijtig , maar ex-prachtland-bewoners , zijn GEEN nep . Ze plunderen onze sociale voorzieningen ,produceren Mohamedjes aan de lopende band , tot het moment is gekomen dat zij zoals de “koekoek” de originele vogeltjes uit het nest gooien en zij het ganse boeltje overnemen , met alles erop en eraan .Geholpen en met steun van ” De Verenigde Staten Van Europa ” en dat is ook geen nep maar harde realiteit. Nazi – Duitsland was ook geen nep , iedereen liet begaan behalve een kleine kern van mensen met heldere geesten , die het gevaar wel zagen , zoals in het heden . De geschiedenis herhaalt zich !

  4. Het is waar , dat er te “A” heel wat nep camera’s staan , zo hebben we dit ook bij toeval ontdekt, bij de laatste inbraak, waar we verwezen naar de camera beelden.
    De uitleg die men ons daarover gaf, was dat die beelden automatisch na een tal van uren gewist worden, bij de vorige inbraak was de camera dan weer defect.

Reacties zijn gesloten.