Neen aan Turkije in de EU

Turkije is officieel nog steeds een kandidaat-lidstaat van de Europese Unie. Het is een blunder van de EU om deze kandidatuur te handhaven.

Eerst en vooral is Turkije geen Europees land. Het is evenmin een democratie: het Erdogan-regime legt politieke tegenstanders het zwijgen op en vervolgt minderheden. Turkije chanteert Europa met een vluchtelingendeal waarvoor we nochtans letterlijk een hoge prijs betalen.

Turkije vormt ook een rechtstreekse bedreiging voor de veiligheid en soevereiniteit van EU-lidstaten als Griekenland en Cyprus. Turkije steunt islamistische terreurgroepen in Syrië, Irak, Libië en Nagorno-Karabach.

Tot slot en niet in het minst, een toetreding van Turkije tot de EU zou leiden tot een oncontroleerbare migratiestroom naar ons continent.

De onaanvaardbare provocaties van het Erdogan-regime mogen niet beloond worden met de voortzetting van eindeloze en zinloze toetredingsonderhandelingen. De fractie Identiteit & Democratie (ID) in het Europees Parlement wil definitief een einde stellen aan deze onderhandelingen. Er mag ook geen Europees geld meer vloeien naar Turkije.

Steun ons standpunt en teken hier de petitie!

De laatste ontwikkelingen in Turkije: