Neem die fles cognac weg!

Blijkt dat Jean-Claude Juncker nog altijd Turkije bij de EU wil hebben:  “Het zou fout zijn de toetredings-gesprekken af te breken.”

Eind 2016 besloot de EU geen verdere hoofdstukken te openen.  Achter de coulissen lopen die ongehinderd verder.  Parallel wil de EU-Commissie  over een uitbreiding van de tolunie  onderhandelen.  Op 6 juli stemde het EU parlement over een opschorten der onderhandelings-gesprekken mocht Turkije de grondwet veranderen.  De stemming van het parlement is echter niet bindend voor de commissie.  Vraag is waarom er dan überhaupt EU-parlementairen verkozen moeten worden.

In de lente had de EVP een enquête in negen grote EU-lidstaten georganiseerd.  Het resultaat 77% der Europeanen wijzen een Turks EU-lidmaatschap van de hand.  Juncker blijft echter onverschrokken bij zijn mantra: “Met het klootjesvolk houden we geen rekening.  We doen toch ons goesting.”

De gespleten tong van de EU

Trotz breiter Ablehnung in Parlament und Volk: Juncker will weiter EU-Beitritt der Türkei

Zolllunion: EU will Zusammenarbeit mit Türkei vertiefen

2 gedachten over “Neem die fles cognac weg!

  1. Dit komt voor mij helemaal niet als een verrassing. Ondertussen zijn we toch al gewoon dat de EU, met zuipschuit Juncker op kop, niets maar dan ook niets meer met democratie te maken heeft. De dictators dringen gewoon hun wil door. Ook al is 3/4 van de Europese bevolking tegen de toetreding van Turkije. De beloofde vrede, welvaart, en vrijheid zijn inmiddels ver te zoeken.

Reacties zijn gesloten.