Nederland weigert verhoogde EU-rekening – wat doet het land b?

EUSSRNederland weigert betalingen aan de EU

De EU heeft dit jaar meer dan 11 miljard euro extra nodig om nog openstaande rekeningen te betalen. De lidstaten moeten deze gelden voorschieten. De Nederlandse minister van Financiën wijst dit af.

De nieuwe EU-begroting voor 2014 tot 2020 is na het “nee” van het Europees Parlement nog niet eens aangenomen of de Europese Commissie wil al 11,2 miljard meer hebben om openstaande rekeningen en niet gedekte betalingen te betalen. Maar deze gewenste aanvullingsbegroting is geenszins zeker.

Nederland wil niet meer geld geven: Het instemmen met de extra 11,2 miljard euro zou ertoe leiden dat de EU-lidstaten de Europese Commissie extra geld ter beschikking zouden moeten stellen. Temeer omdat dit al de tweede aanvullingsbegroting is. De Nederlanders wijzen dit af. “Met deze tweede aanvullingsbegroting kan ik niet akkoord gaan”, deelde de Nederlandse minister van Financiën Dijsselbloem de Tweede Kamer in een brief mee. Mocht er te weinig geld zijn dan “zou er eerst naar andere manieren gezocht moeten worden om elders, binnen de begroting, de gelden te vinden”, citeert RTL Dijsselbloem.

Veto met Groot-Brittannië: In een gesprek met RTL maakte Dijsselbloem zijn strategie duidelijk. Het zou nu nodig zijn om een “blokkeringminderheid te creëren om deze aanvullingsbegroting af te wijzen en tot een acceptabele oplossing te komen”. Groot-Brittannië zit al in hetzelfde schuitje. De Britse staatssecretaris van Financiën Greg Clark liet vorige week al meedelen dat de vraag naar extra financiële middelen een “volledig onacceptabel voorstel van de Europese Commissie” zou zijn. Het zou komen op een moment “waarin de meeste EU-lidstaten moeilijke beslissingen nemen om de openbare uitgaven te beperken.”

Immense schuldenberg van de EU: Uiteindelijk is de tweede aanvullingsbegroting, die de Europese Commissie er nog dit jaar wil doordrukken, slechts een druppel op een gloeiende plaat. Al jarenlang hopen de niet betaalde rekeningen in de EU zich op en worden van het ene jaar naar het andere meegenomen. Volgens het Europees Parlement zijn het intussen in totaal 217,3 miljard euro (hier). Als de aanvullingsbegroting niet wordt aangenomen, stijgt deze som verder.

Bron: http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/04/03/niederlande-verweigert-zahlungen-an-die-eu/

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron, (www.ejbron.wordpress.com)

2 gedachten over “Nederland weigert verhoogde EU-rekening – wat doet het land b?

  1. Laten we van deze charlatans eisen dat ze een duidelijke boekhouding op de tafel leggen zoals dat hoort van een openbaar bestuur.
    Wedden dat ze dat niet doen/kunnen/durven ?
    Roep de deurwaarder en verklaar ze insolvabel met alle gevolgen van dien en we zijn er vanaf.

  2. 11 miljard te kort ? zijn daar de honoraria van de Europarlementsleden en hun opperhoofden inbegrepen of werd dat al geregeld ? Ik hoop van wel , alhoewel den dweil en Barosso zijn duidelijk een paar kilootjes kwijt.

Reacties zijn gesloten.