Nazistische straatstenen

Pflastersteine sind in Form eines Hakenkreuzes verlegt. © NDR Fotograf: Thomas Kludius

Het verborgen nazisymbool werd hier voor de niet zo alerte wandelaar bijgeschminkt.

In Waren (in  het Duitse Mecklenburg) hebben ze nazistisch straatsplaveisel.  Er werden immers betonstenen in een decoratieve L-vorm gelegd en daarop willen de nazijagers niet lopen.  De stad heeft inmiddels de aannemer op het matje geroepen en hem duidelijk gemaakt dat het niet voor herhaling vatbaar is.

Nochtans had de stad zelf bij de aannemer aangedrongen om zo spaarzaam mogelijk met de voorziene betonstenen om te gaan waarbij het in elkaar passen van de L-vormen voor de meest economische oplossing zorgde.
Over een lengte van 200 meter ligt daar nu voor een opmerkzame wandelaar het hakenkruis onder zijn voeten.

Het herinnert ons aan het schandaal van de bosbeplanting, waarbij bepaalde boomsoorten met een ander blad, middenin een naaldbomenwoud dienden gerooid te worden want ook zij hadden de verontwaardiging van de nazijagers opgewekt.

NDR

 

3 gedachten over “Nazistische straatstenen

  1. Vlug her aanleggen in de vorm van een Davidster, maar dan zijn de islamieten weer op hun pik getrapt. ‘t Is altijd wel iets. Maar wie op democratische wijze (verkiezingen) zijn ongenoegen uit, blijft in de kou staan. We plaatsen al die kiezers in een cordon, probleem opgelost. Zo niet, dan noemen we ze racist.

  2. dat is toch straf, ik zou zeggen uitbreken en andere stenen leggen , wie wil er daar op lopen. Een beetje eerbied voor het kruis

  3. Men moet al van héél slechte wil zijn om dààrin een hakenkruis in te herkennen… wàt moet men dan denken over de lintversieringen op de wanden van oud-Griekse gebouwen ?
    {die zien er vaak uit als een steeds-terugkerend hakenkruis (en dàt vanuit +- 2.000 jaar voordat er sprake was van het nazisme)}.
    Maar… indien men een hond wil slaan, vindt men nogal-vlug een stok, indien nodig kan men eveneens een slof gebruiken.

Reacties zijn gesloten.