Nationalisme is haram

Blijkbaar ergert zich “iemand” in Merkelland aan de Duitse driekleur die de Mannschaft moet aanmoedigen.

“Nationalisme verdeelt en veroorzaakt oorlogen” is de boodschap van bezorgde moslim.  Daarom verwijdert hij vlaggetjes van auto’s en hangt een foldertje met uitleg in de plaats.

Vertaling: “Blijkbaar zijn er in Duitsland nog mensen die helder kunnen denken. Weliswaar is de daad eerder twijfelachtig, maar het idee erachter is toe te juichen.  Tekst op het pamflet: ‘Beste chauffeur, beste chauffeuse…  Ik heb uw Duitsland-vlaggetje weggenomen.  Om welke reden ook U het vlaggetje aangebracht heeft, het produceert in elk geval nationalisme…Dit vlaggetje is niet het symbool van voetbal of een bepaalde voetbalploeg, maar wel van de Duitse identiteit.  Spaar Uw geld, spaar ons het werk en de natuur het afval en vervang het vlaggetje niet door een ander…”

Bron: MuslimStern op facebook.  Lees ook de reacties.

 

3 gedachten over “Nationalisme is haram

 1. Mag ik, waarde redactie, hier een kleine nuancering aanbrengen?
  Vooreerst dit, een pamflet met identieke inhoud als op de foto hierboven werd in het land Nordrhein-Westfalen massaal verdeeld door de jongerenafdeling van de groene partij.
  Foto en bericht zoals hierboven afgebeeld werd op Facebook geplaatst door een persoon (?) die zich MuslimStern noemt. De grotendeels negatieve reacties op deze plaatsing laten aan duidelijkheid niets te wensen over.
  Het is niet omdat de auteur zichzelf MuslimStern noemt dat uitingen van nationalisme daarom volgens de islam als ‘haram’ moeten worden beschouwd. Dat woord komt trouwens in de tekst niet een keer voor.
  Op foto’s en filmbeelden van uit Turkije en andere islamitische landen is te zien dat daar wel degelijk en niet zuinig de landsvlag(gen) worden vertoond. Moeilijk te geloven dat dit haram zou zijn…

  • Het komt wel voor in een reactie. Daarom heb ik onderaan ernaar verwezen. Ook opmerking over vlaggen in moslim landen staat erbij.
   Intussen staat een video over de Jong-Groenen die de actie gestart hebben on line: Ze maken hun partij er niet geliefder mee: https://youtu.be/bMARvXwW_i4

Reacties zijn gesloten.