Nai of Oxi

Hoe zal de Griekse bevolking zondag stemmen?

Deze zondag trekt de Griekse bevolking naar de stembus om zich voor of tegen de voorstellen van hun schuldeisers te uiten. De Griekse premier Alexis Tsipras riep zijn bevolking al openlijk op om “nee” te stemmen in die mate zelfs dat de optie “nee” boven de “ja” zal staan op het stembriefje. Maar wat betekent het nu als het “nee”-kamp wint?

We kunnen de vraag waar de Grieken zondag hun antwoord op geven vrij vertalen als volgt.
“Moeten we de voorstellen van de ECB en het IMF, voorgesteld 26 juni 2015 aanvaarden?”
Een vraag die volgens de Griekse bouwvakker George Beltas niet te beantwoorden is door het Griekse volk, simpelweg omdat er door de regering niets over de voorwaarden en de gevolgen wordt uitgelegd.  Lees verder…

Hans-Werner Sinn over het referendum:

Griekenland is er bijna

7 gedachten over “Nai of Oxi

 1. ‘Men moet de lonen en de prijzen doen dalen maar dat kan niet met de euro.’ vlg HW Sinn. Geloof nooit een duitser als het over geld gaat want ze hebben er geen verstand van. De lonen zijn al met 35% gedaald volgens Bruno Tersago die er al jaren woont.

  • … en hoe gelovenswaardig is de linkse Tersago, die zijn blog alleen schrijft opdat zijn boek zou verkocht worden?

   • ‘ De mediaan van het netto-inkomen, zeg dus maar het jaarloon van de gemiddelde Griek, lag in 2010 nog op 11.963 euro, maar dat was in 2014 al gedaald tot 7.680 euro. Dat is een gemiddelde loonsverlaging van 4.283 euro per jaar, oftewel 35,8 procent.’
    http://newsmonkey.be/article/46535

   • Op dezelfde webstek staat echter ook de evolutie vd inflatie, en sinds 2010 is die met 4% gestegen, ondanks de dalingen de laatste 3 jaar. Niet moeilijk, het land moet zowat alles invoeren. Maar met 35% loonverlies je boodschappen toch nog duurder zien worden, moet geen lach zijn.

 2. Griekenland heeft nog steeds verscheiden troeven in de hand: eventuele steun (mits bepaalde niet-financiële vergoedingen) van rijke landen (Rusland, China, de Verenigde Arabische Republieken) maarrrr rekent ook nog op de schaamte van de “rijkere Eurolanden” over een “mislukt Eurobeleid”

 3. Voor het behoud van de postjes zullen de EU misdadigers gaan tot het uiterste en dat weten de Grieken verdomd goed.
  Rusland zit comfortabel te genieten met een glaasje wijn terwijl de EU maffia verder gaat met Europa te beschadigen en te vernietigen, ze blijven, barbaren importeren en dat tegen de wil van 99% Europeanen, dergelijke misdaad kan en mag nooit ongestraft blijven, die Jancker blijft maar pogingen ondernemen voor behoud van het postje, zowel de Grieken als de Europeanen interesseren dat EU tuig geen flikker, de postjes en de poen daar is het dat crimineel gespuis om te doen.

 4. Fw: Aftrek belastingen.- vreemdelingen zijn hier goed van op de hoogte !

  ——————————————————————————–

  ​Aftrek belastingen.

  Op een dag komt een mevrouw van de hygiënische ploeg van noordafrikaanse afkomst me vragen of het klopt dat men onderhoudsgeld kan aftrekken voor de familie in het buitenland.

  Dit was haar verteld door de bankbediende van noordafrikaanse afkomst.
  Ik heb haar toen uitgelegd dat dit inderdaad kon.

  Ze vertelde me dat deze bankbediende had gezegd dat ze dan een rekening moest openen op naam van haar grootouders

  in dit land en iedere maand 250 Euro moest storten. Dit bedrag kon ze dan voor 80% inbrengen in haar belastingen.

  Als ze dan die zomer op reis ging naar dit land, kon ze dan het geld daar afhalen en terug meebrengen naar België.

  Ondertussen geniet mevrouw dus van een belastingvoordeel en heeft ze geen euro hulp aan haar grootje gegeven.

  Raar dat deze mensen zeer veel moeilijkheden hebben met een taal te leren, maar wel onze belastingwetten beter kennen dan wijzelf, niet?

  Nogmaals; ondertussen is er wel de bedrijfsvoorheffing aan de bron gekomen, maar het loont nog altijd de moeite.

  oeps …………..

  Als een vreemdeling geld opstuurt naar zijn vader/moeder in zijn thuisland om in hun levensbehoefte te voldoen…….., dan mag hij dat HIER aftrekken van zijn belastingen.

  En dat is geen grap hé ! Dus onze economie ziet er geen cent van terug.

  Ze zijn hier totaal geschift !

Reacties zijn gesloten.