Naar Oostland willen wij rijden

Naar Oostland willen wij rijden
Naar Oostland willen wij mee
Al over die groene heiden
Fris over die heiden
Daar is er een betere stee

Betoging gisteren in Breslau, Polen.

De deelnemers scanderen ‘Hier is Polen, niet Brussel!’ en ‘Hier wordt de islam niet ondersteund!’  of ook ‘Gedaan met de bezetting door de EU!’

Polen, Hongarije… Zouden we dan toch nog ergens heen kunnen?

3 gedachten over “Naar Oostland willen wij rijden

  1. Dat brengt mij op een idee…… Verhofstadt , Onckelinc , De Gucht , Majeur en zijn er nog , maar ga ze niet allemaal noemen want wij kennen ze allemaal

  2. Ik ben alvast begonnen met de Hongaarse taal te leren , het is niet zo moeilijk het trekt zo’n beetje op west Vlaams !

  3. Protest in Breslau?
    Wat na 1918 niet lukte, Duitsland zijn Ruhrgebied afnemen, lukte na 1945 wonderwel. Wat eens Duits gebied was werd Polen. Oost-Pruisen 2.209.200 verdreven vluchtelingen; Silezië 3.587.300 verdreven vluchtelingen; West-Pommeren 1.761.700 verdreven vluchtelingen; Oost-Brandenburg 597.500 verdreven vluchtelingen.

    Na 1918 werd nog opgeroepen: Erhebt euch, rührt euch, lasst nicht das RUhrgebiet von eurem deutschen Vaterland wegreissen, leistet Widerstand, beginnt damit, dass das deutsche Volk sein Schicksal selbst bestimmt und nicht gewillt ist, sich von den Männern von 1918 regieren zu lassen. (Verhef jullie, roer jullie, laat het Ruhrgebied niet van jullie Duitse vaderland wegrukken, bied weerstand, begin daarmee dat het Duitse volk zijn noodlot zelf bestemt en niet wil dat het door de mannen van 1918 geregeerd worden).

    De mannen van na 1918 hadden voor wat Polen betreft hun lesje geleerd, ze maakten het land praktisch ‘deutschefrei’ zodat het veel makkelijker was om te pakken wat er te pakken viel.

Reacties zijn gesloten.