Na 4 maanden hun C4

Na 4 maanden hun C4

De dompelaars.  Ocharme.  Ze hadden slechts een tijdelijk contract van 4 maanden. Gelukkig krijgen ze toch nog een ietwat aangemeten verloning:

500.000 euro.

De tijdelijke commissarissen, de Luxemburgse Martine Reicherts, de Pool Jacek Dominik, de Italiaan Ferdinando Nelli Feroci en de Fin Jyrki Katainen, waren noodzakelijk omdat enkele ‘oude’ commissarissen als parlementariër waren verkozen in het Europees Parlement.  Daar bovenop krijgen ze volgens Der Spiegel een maandelijkse woontoeslag van minstens 24.000 euro. Daar komt pensioenopbouw en een speciale overgangsregeling bij die kunnen oplopen tot 300.000 euro.

Op 1 november is het schone liedje uitgezongen.  Dan mogen de échte commissarissen aantreden.  En wie is daarbij?  Juist, de tijdelijke commissaris uit Finland, Katainen.  De man zal zijn ontslagpremie grootmoedig weigeren.  Niet moeilijk, als hij tegelijkertijd zijn eigen opvolger is

Het geluid van de EU-kassa heeft een heel diepe klank.  Diep.  Zoals in diep in onze zakken.

RTL

FT

 

3 gedachten over “Na 4 maanden hun C4

  1. ‘een maandelijkse woontoeslag van minstens 24.000 euro’? Daar kun je zelfs in Brussel al iets moois voor huren. Dat zal wel JAARLIJKS moeten zijn.
    Wat een slag zou dat zijn voor de woningmarkt als de EU moest ophouden te bestaan, of moest verhuizen naar Turkije bv…

Reacties zijn gesloten.