Muziek, troost voor de ziel

Note Clipart Singing - Transparent Background Music Notes Png, Png ...

Een tip voor deze quarantaineweken. Zonder gezever of reclame: https://songs-tube.net/ Klik vervolgens op je keuze zanger/es en verder naar een lied van diens repertorium.

Onze lieftallige Lolita koos vanuit haar thuisbasis dit liedje van Julio Iglesias met een toepasselijke titel “Me esqueci de viver”Ik vergat te leven

Het gaat over de mallemolen van het leven… werken, carrière, verplichtingen, te weinig aandacht voor het gezin, voor familie, voor vrienden, voor kleine details, voor de liefde…

Misschien trekken we lessen uit de huidige situatie, leren we elkaar weer waarderen, méér waarderen, tonen we opnieuw dat we elkaar graag zien én nodig hebben.

De tanto correr pela vida sem freio
me esqueci que a vida se vive num momento.
De tanto querer ser em tudo o primeiro
me esqueci de viver os detalhes pequenos.
De tanto brincar com os sentimentos
vivendo de aplausos envoltos em sonhos,
de tanto gritar as canções ao vento,
já não sou o que fui; hoje eu vivo e não sinto.

Me esqueci de viver. Me esqueci de viver.
Me esqueci de viver. Me esqueci de viver.

De tanto cantar ao amor e à vida
eu fiquei sem amor uma noite e um dia.
De tanto brincar com que eu mais queria
eu perdi sem querer o melhor que eu tinha.

1 gedachte op “Muziek, troost voor de ziel

  1. Misschien heeft de corona crisis in zich dat we meer de echte waarden van het leven gaan aanschouwen. Een goed lied met een inspirerende tekst, een gedicht waar men stil bij staat, een gebeuren waar men over nadenkt, een gelukkig moment met de familie, een genieten van een prachtige dag; een diep mede voelen met de medemens, een stil genieten van de alledaagse dingen, een dank dat men een oudere leeftijd heeft . Zovele dingen te veel om op te noemen maar die in wezen de grondvesten van ons werelds bestaan zijn.

Reacties zijn gesloten.