2 gedachten over “Mr. Brexit ontmoet Mr. President Elect

 1. Farage en Trump geven hier een duidelijk signaal naar de partijpolitiekers:
  de tijd is gekomen van het einde van de leuke verhaaltjes van compromissen en politieke totaal ongeloofwaardige allianties tussen poltiekers en partijen die elkaars bloed kunnen drinken, maar zich toch verenigen om toch maar niemand anders de kans te geven.

  Wees gerust brave professionele politicasters en partijdige pocomedia, de kiezer schudt de kaarten, en heeft zijn buik vol van grote madammen en meneren die doen alsof ze ons vertegenwoordigen, maar in feite enkel zichzelf bedienen.

  • Der Spiegel nr .46/2016, bloklettert op zijn voorpagina onder een tekening van Trump ‘Das Ende der Welt’.

   Verder schrijft het: bei dieser Wahl geht es um mehr als nur einen Regierungswechsel. Vollzogen hat sich eine Zeitenwende. Die trumpische Revolution richtet sich gegen den neoliberalen Konservatismus der Republikanische Partei, den Glauben an den Freihandel, an die Vorzüge einer multikulturellen Gesellschaft. Am Dienstagabend ist der aggressive Nationalismus ins Weisse Haus zurückgekehrt. Es geht den Anhän-gers von Trump um mehr als eine Kurs-korrektur. Es geht um eine politische Konterrevolution.’
   (bij deze verkiezingen gaat het om meer als slechts een regeringswissel. Een keerpunt in de tijd heeft zich voltrokken. De revolutie van Trump richt zich tegen het neoliberale conservatisme binnen de Republikeinse partij, het geloof aan de vrijhandel en de voordelen van een multiculturele maatschappij. Op dinsdagavond is het agressieve nationalisme in het Witte Huis terug gekeerd. Het gaat de aanhang-ers van Trump om meer als een koers correctie. Het gaat om een politieke Counter-Revolutie)

   Waarmee, in mijn ogen, der Spiegel bevestigt dat het hier om een beweging gaat die niet te stoppen zal zijn. Zelfs in een noodtoestand zonder Trump. Daarvoor zit de beweging reeds te goed in het zadel en zal bij een noodtoetsand, zoals bij Pim Fortuyn, geen stille dood sterven.

Reacties zijn gesloten.