Morgen: referendum in Hongarije

Afbeeldingsresultaat voor ungarn referendum flüchtlinge

“We zeggen het aan Brussel, opdat ze het daar eindelijk verstaan!”

Afbeeldingsresultaat voor orban retter des vaterlandesMorgen trekken de Hongaren naar de stembus.  In een referendum ‘mogen’ ze beslissen of de EU zonder de toestemming van Hongarije vluchtelingen naar hun land mag doorsturen.

De EU vraagt zich intussen af (!) of het referendum wel rechtsgeldig is.

Nigel Farage gaf hem een steuntje in de rug:

 

 

9 gedachten over “Morgen: referendum in Hongarije

 1. Ik denk dat de EU alles in het werk ga stellen om dit referendum onwettig te verklaren.

 2. propaganda tekst …. Beste Hongaarse burgers
  Indien het uw wens is om No Zone’s in uw Hongarije te creeeren . Als ge begrip kunt tonen voor verkrachtingen , aanrandingen ,vandalisme en dergelijke asiel activiteiten , Indien U wenst dat onze politie gaat lopen voor een meerderheid van krapuul die stenen gooien en vanalles in brand steken. Indien U wenst dat een vreemde kultuur met achterlijke agressieve godsdienst zich nestelt in uw achtertuintje . Indien jullie geen veiligheid wensen maar sensatie die het bloed sneller doet stromen , als ge een avontuurlijke avondwandeling doet ….stem dan tegen en luister naar de wil van Euro -beleidsvoerders

 3. Natuurlijk is dat referendum ongeldig ! Referenda en EU zijn onverenigbare zaken. Waarom mogen de Zwitsers de EU niet in ? Omdat ze de volksraadpleging niet willen afschaffen. Jos de Man zegt het in zijn schitterend boek “Van burger tot onderdaan” heel precies : “De EU is niet ondemocratisch, maar antidemocratisch !”

 4. Mr Orban is een groot staatsman hij denkt en handelt naar goeddunken in het belang van het Hongaarse Volk en het Hongaarse Land Hongarije!

  Je ziet het van ver afkomen waar de EU en zijn eu-vazallen mee bezig zijn, de orde die er in Europa was na WO 2 terug te herleiden naar wanorde en chaos vooral Linkse krachten geleid ( Soros leaks ) werken er heel gemoedelijk aan mee ter voorbereiding naar WO 3
  En het zijn net die het hardste roepen nooit meer oorlog (de Linkse kerk dus) die ons de meerderheid van het Volk/ Europese Volk naar de waanzin van WO 3 zullen leiden en ons de Mensen weer eens gaat laten lijden.

 5. inderdaad Richard,
  maar WO III staat er niet aan te komen, we zitten er volop in.
  De evidente vijand wordt zelfs nooit bestreden, maar onder leiding van onze naïeve weldenkenden gewoon binnengelaten, meer nog hij wordt systematisch geoogst aan de kusten van het grote Arabië.
  Een kleine numerieke minderheid komt hier het crapuul uithangen en moordt en brandt er vrolijk op los. De rest is veel geniepiger, die gebruikt onze wetten om als de teken ons bloed op te zuigen en te vergiftigen.
  Dokters die op dat gevaar wijzen en het willen bestrijden worden meedogenloos in de verdomhoek van het politieke denken gedrukt of gebroodroofd.

  Maar het grootste vergif zit bij onze mensen die met een nooit geziene hallucinante zelfvernietigingsdrang dat landverraad niet enkel toelaten maar organiseren.
  En het zal eindigen zoals WO II, met een genocide,
  en met degenen die nu applaudisseren die massaal gaan blèiten “wir haben es nicht gewusst”.

 6. Het resultaat is nu wel bekend; te weinig opkomst maar van die opkomst wel degelijk 93 % steun voor premier Orban.
  Een goede raad aan premier Orban: doe nu gewoon een EU-tje zoals met de europese grond(?)wet en uitslagen in Ierland en Nederland enz.

  • Orban en zijn partij Fidesz verliest kiezers aan Jobbik. En ook in Hongarije blijven hoe langer hoe meer kiezers thuis.
   Bij de parlement verkiezingen van 2014 haalde Fidesz 52,7 %, Jobbik 20,7 %. Toen in de regio Tapolca (gekend voor zijn Balaton meer) de verkiezingen van 2014 moesten worden overgedaan, kreeg Jobbik weliswaar slechts enkele honderden stemmen meer, maar Orban verloor in die regio 45% omdat 8000 Fidesz kiezers niet meer kwamen opdagen.

 7. De media verheugen zich op wat zij noemen ‘de slappe opkomst voor Orban’. En inderdaad vele kiezers bleven thuis waardoor het referendum niet geldig was..
  Maar stel je voor dat de media de lijn naar de Europese verkiezingen doortrokken. Met een opkomst van 42,54 % zouden die het verdienen om eveneens ongeldig te worden verklaard.
  Voor het referendum in Hongarije kwamen 3.282.723 hun stem uitbrengen. Voor de bijtrede van Hongarije als lid van de EU verschenen 3.057.027 man. Iemand toen over een slappe opkomst horen spreken?

Reacties zijn gesloten.