Molokai op de Frankfurter Buchmesse

De bronafbeelding bekijkenOp de Frankurter Buchmesse van volgend jaar wil de beursorganisatie “rechtse uitgevers” in een ghetto onderbrengen. De inrichters hebben daarvoor in een hoek van een hal een ca. 30 m lange en 5 m brede smalle doodlopende plaats voorzien, o.a. voor de stand van der Junge Freiheit (JF) en soortgelijk onbetrouwbaar ideeëngoed.

Op deze wijze moet de uitgeverij “beter gecontroleerd” kunnen worden.
Juist… de gerenommeerde Duitse boekenbeurs scheidt hen af. Alles wat ongewenst is, zij het schrijvers die toch een uitgever vonden, zij het thema’s die liefst niet het daglicht zien, zij het publicaties die hadden moeten verboden worden… een schandaal, vindt Dieter Stein, hoofdredacteur van de Junge Freiheit: “Heel Duitsland klaagt over de toenemende polarisering en splitsing van onze samenleving. En wat doet de Frankfurter Buchmesse? Een schandaal!”

Het Vlaams Belang kan als ervaringsdeskundige over haar belevenissen met onze Boekenbeurs… een boek schrijven!

Verleden jaar al had de directeur van de Frankfurter Buchmesse, Jürgen Boos, eenzijdig politiek stelling genomen en uitgeverijen met conservatieve en libertijnse auteurs gediscrimineerd. Nochtans kon de stand van de Junge Freiheit op een groot bezoekersaantal rekenen tot spijt en nijd van de Buchmesse-organisatoren. Zij willen dit succes liefst niet herhaald zien – vandaar de isolatie in een Molokaihoek.

De Junge Freiheit, het grootste Duitse conservatieve weekblad met tegen de trend stijgende oplage, staat sinds op de Frankfurter Buchmesse met prominente sprekers en auteurs. Hun hoofdredacteur nodigt de Buchmesse-organisatoren uit tot een open meningsuitwisseling terug te keren en ervoor te zorgen dat de Buchmesse “een marktplaats voor vele ideeën en meningen in een democratie blijft”.