Moeten we hier een tekening bij maken?

Asieleisers willen niet in asielopvangplaats

Verschillende religieuze overtuigingen van asieleisers hebben verleden week donderdag in Döbeln (Sachsen) voor problemen gezorgd.  Volgens verklaringen van de politie heeft een grotere groep asieleisers zich neergelaten in een perkjes aan de Bahnhofstraße.  Ze wilden liever onder de blote hemel slapen dan in het voor hen voorziene onderkomen. Daar hadden ze kort daarvoor even een kijkje genomen.
De situatie was rustig maar niet alle 49 nieuwkomers konden overtuigd worden.  Terwijl 24 van hen onder begeleiding van een politieambtenaar, een vertegenwoordigster van de gewestdirectie en de priester van de evangelische kerkgemeenschap toch intrek namen in de  aangeboden opvangplaats, mochten 25 asieleisers de nacht in de kerk doorbrengen.

SZ-Online

Der Feind im Wohnheim

5 gedachten over “Moeten we hier een tekening bij maken?

  1. De orthodoxe kerk: de enige die nog niet ontaard is, naast de Afrikaanse katholieke kerk, waar een congolese bischop juist uitgeroepen heeft: ‘Blijf in Afrika!’ (radiovaticana.va). Die zou wel eens onverwacht kunnen ‘verdwijnen’…

  2. Toch straffe kost . Die zielige zoekers hebben geen nagel om hun gat te krabben en weigeren hulp . De overheid en kerk gaat op de knieen en smeekt hen , om toch maar in een veilig zacht bedje te slapen met dak boven het hoofd . Het is in ieder geval een fier en voornaam volk . Het beste is blijkbaar niet goed genoeg . Wat mij betreft voor die kieskeurdigaards , een grote weide met “lekker” groen gras , omgeven door prikkeldraad om ze te beschermen tegen kwade westerse invloeden . Ik denk dat mijn rechtse gelijkgestemden het zelfs een goed idee zouden vinden

    • René, ontgaat het je dat christenen zich bedreigd voelden in het multi-religieuze opvangtehuis? Lees onderaan ook de bruggetjes. Als je niet durft te verblijven in een opvangplaats met slaapgelegenheid, eten, drinken, sanitair e.d., je veiliger voelt op straat of in een kerk, wat zou dan de reden kunnen zijn? Claustrofobie is eerder onwaarschijnlijk.

      • Ik schreef die reactie in een vlaag van verontwaardiging. Dat zijn geen vluchtelingen ! Daar moet nog een passende woord voor gevonden worden , iets tussen parasieten , avonturiers , tafelschuimers en profiteurs . Mensen die moeten leven in oorlogsomstandigheden , waar iedere dag je laatste kan zijn en ten einde raad gaan vluchten dat zijn “Vluchtelingen” en deze groep zal zich dankbaar tonen als een veilige thuishaven met alles erop en eraan wordt aangeboden . Het is toch normaal dat mensen in nood die een gemeenschappelijk gevaar ontvluchten onderling steun zoeken , ongeacht religie of politieke achtergrond . Dat beeld ontbreekt , integendeel …. Mijn medeleven voor al diegene die slachtoffer zijn of worden door omstandigheden waar zij geen aandeel in hadden , die hebben volgens mij recht op ” tijdelijke ” hulp . Mensen die niets liever wensen dan zo snel mogelijk te kunnen terugkeren . De rest , ik schat ongeveer 70 procent zijn goed doorvoede jonge mensen die hier helemaal niets te zoeken hebben en niet vies zijn vandalisme en criminaliteit.

  3. Wie nu nog gelooft in een schepper heeft wel een serieus minderwaardiigheidscomplex !

Reacties zijn gesloten.