Moeten we de ‘vluchtelingen’ ter plaatse afhalen?

Als men de mening van de man in de straat mag geloven, wil niemand vliegtuigen charteren om de potentiële drenkelingen te gaan halen.  Benieuwd hoeveel ‘kritische’ Duitsers toch voor Merkel en de EUropese welkompolitiek zullen stemmen.

De EUropese Commissie ziet het enigszins anders.  Ze wil tot 37.700 vluchtelingen (… te vermenigvuldigen met 3 of meer door de gezinshereniging) rechtstreeks vanuit Libië, Egypte, Niger, Ethiopië en Soedan naar Europa overvliegen.  Ondanks het vonnis van het EUropees Hof dat EU-lidstaten een humanitair visum mogen weigeren.

Afbeeldingsresultaat voor asiel luchtbrug afrika

… Bovendien blijft de luchtbrug ditmaal niet beperkt tot de buurlanden van Syrië. Avramopoulos dringt ook aan op de hervestiging van mensen die internationale bescherming nodig hebben langs de centrale Middellandsezeeroute. Meer bepaald vraagt hij de hervestiging te focussen op Egypte, Libië, Niger, Ethiopië en Soedan…

… In de zomer van 2015 lanceerde de Commissie al een gezamenlijk initiatief om 22.000 vluchtelingen uit de buurlanden van Syrië rechtstreeks over te brengen naar Europa, om de dodelijke overtocht naar Griekenland te vermijden.
Vandaag zijn er meer dan 17.000 vluchtelingen via die luchtbrug vanuit de regio rond Syrië naar Europa overgevlogen…

… De route tussen Libië en Italië wordt bovendien vooral gebruikt door economische migranten, die niet in aanmerking komen voor asiel. De Europese inspanningen van de voorbije maanden focusten daarom op terugkeer en op het stoppen van de migratiestroom.
Toch schrijven Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje zich al in die Europese logica in. Op hun minitop maandag in Parijs beloofden de regeringsleiders van die vier landen niet alleen bijkomende steun aan de Sahellanden om de weg naar Libië af te sluiten. Ze beloofden ook extra solidariteit bij de hervestiging in Europa van mensen die recht hebben op bescherming..Lees meer: EU legt asielluchtbrug naar Afrika…

Een detail wellicht, Tjaad en Niger zijn respectievelijk voor 54% en 80% islamitisch. Dit zijn de landen waar vooral Boko Haram (betekent “Westers onderwijs is slecht”) zeer actief is. Boko Haram is een broertje/zusje van ISIS. Gaat gezellig worden in Europa.  Uit: Knettergek Europa legt asiel-luchtbrug naar Afrika

Iemand al iets gehoord over de luchtbrug naar Merkelland?

 

3 gedachten over “Moeten we de ‘vluchtelingen’ ter plaatse afhalen?

  1. Zou het niet goedkoper zijn “onze” Eu-leiders (of -lijders) per asielluchtbrug naar de thuislanden in Afrika en Azië te sturen? Niet in een C-130 maar wel in eerste klasse, zoals ze het gewoon zijn. En voor Juncker nog met een extra magnum Cognac.

Reacties zijn gesloten.