Modern Egypte: contradictio in terminis

MM900236531[1]Egypte, een modern moslimland? Huwbare leeftijd meisjes is verlaagd naar 13 jaar!

Mubarak deed er in zijn tijd veel moeite voor: Egypte voorstellen als een modern Islamitisch land. Niets was en is minder waar.

Zo is 70% van de Egyptische vrouwen genitaal verminkt door zogenaamde besnijdenissen.

Vrouwen die juichten bij de val van Mubarak en allerlei beloftes kregen van de nieuwe leider Morsi, komen nu van een koude kermis op het Tahrirplein thuis……..

Demonstrations continue next to the Egyptian Parliament as they hold their first session since the overthrow of President Hosni Mubarak on January 23, 2012 in Cairo, Egypt. The parliament elected in Egypt's first legislative vote after Hosni Mubarak's ouster nearly a year ago held its inaugural session on Monday, with Islamists dominating the 498-seat chamber that will oversee the drafting of a new constitution.UPI/Ahmed GomaaDe parlementaire quota voor vrouwen werd zonder de minste discussie afgevoerd; een beloofde vrouwelijke vice-president kwam er nooit. Morsi beloofde de wijdverspreide praktijk van vrouwenbesnijdenis aan te pakken, alvorens daarop terug te komen door te stellen dat hij niet zou tussenkomen in wat hij nu ‘een familiale aangelegenheid’ noemt.

De nieuwe grondwet heeft de erkenning van vrouwenrechten onder de mat geveegd en de deur wijd open gezet voor wat wellicht de meest verlammende sociale maatregel wordt – de verlaging van de huwbare leeftijd van 18 naar 13 jaar. Geestelijken binnen de Moslimbroederschap hebben al te kennen gegeven dat het huwelijk voor 9-jarige meisjes ook aanvaardbaar is.

“Ze zien vrouwen eerst als seksobjecten en dan als poetsvrouwen. Dat is waar de Egyptische ‘broedergemeenschap’ over gaat”, zegt een 24-jarige vrouw in de Britse krant The Guardian. “Ze willen ons huwen wanneer we 9 zijn. Zijn dat de mannen die we het land willen laten regeren? Pedofielen?”

In een artikel in de New York Times vatte Osama Yehia Abu Salama, deskundige op het vlak van de Moslimbroederschap inzake familiezaken, de visie van zijn beweging als volgt samen: “Een vrouw moet gecontroleerd worden binnen een door de man vastgesteld kader. Zelfs wanneer ze door haar man wordt geslagen moet haar duidelijk worden gemaakt dat ze een rol heeft gespeeld in wat haar overkomt.”

Een grote groep vrouwen in minder goede buurten leeft nu al de het miserabele leven dat straks door een radicale regering wettelijk zal worden gemaakt. Kinderhuwelijken zijn de norm, niet de uitzondering bij de armen.

Dokters krijgen steekpenningen betaald om documenten te vervalsen waardoor 14-jarigen plots 18 worden, omdat kinderen die kinderen baren anders geen geboortecertificaat voor hun baby’s kunnen aanvragen. Zonder deze papieren kunnen deze kinderen niet naar school, hebben ze geen rechten en wordt de vicieuze cirkel van armoede nooit doorbroken. Doch de meeste mensen hebben niet het geld dat daarvoor nodig is.

Vele Egyptenaren zijn voorstander van de leeftijdsverlaging. “Al deze ongeregistreerde kinderen moeten geholpen worden”, zegt een 45-jarige activiste. “Deze meisjes hebben geen ziekteverzekering en geen toekomst. De wettelijke arbeidsleeftijd is al verlaagd van 14 tot 12, ook de huwbare leeftijd moest omlaag. Toen Mubarak onder druk van de internationale gemeenschap de huwbare leeftijd verhoogde tot 18 jaar is hier niets veranderd. Mannen verlaten hun vrouwen en kinderen nog voor die 18 zijn; die kinderen worden dan gezien als kinderen die uit prostitutie geboren zijn.”

Bron: diverse internationale media

3 gedachten over “Modern Egypte: contradictio in terminis

 1. Beste redactie,

  Terecht heeft u het over de ‘minder goede buurten’, in mijn ogen zijn dat ‘stammen’ in de woestijn die hun eigen methodes erop na(t)houden.
  Het is juist dat op zeer jonge leeftijd meisjes worden uitgehuwelijkt, want dat georkestreerd huwelijk ziet men als een bescherming tegen gedwongen prostitutie.
  In onderontwikkelde landen zijn er meer vrouwelijke geslachten dan mannelijke, het is kweken tegen de sterren op voor ‘zonen’ volgelingen van Allaach.
  Wanneer niet gekozen meisjes uit de boot vallen, zijn ze verplicht tot prostitutie, op een bepaalde leeftijd ,want de familie onderhoud hen niet, integendeel ze worden uitgestoten.
  Ze ondergaan de meest gruwelijke beestigheden, ook hun ongelukjes, want dat zijn niemendalletjes, de jongens van prostituees zijn veelal de speeltjes van… een of andere ziekelijke perverse, rijke luis.
  De meisjes zijn gedoemd tot het bestaan als prostituee of slaaf … als ze het al overleven.
  Het frappante van dit alles is , dat de ‘geestelijke’ stamhoofden aan dit veel verdienen en hun bron van inkomsten is, geen’ lam’ zal hierover melken want dergelijke geboortes zijn niet geregistreerd,.
  In een land als Egypte bestaat alles uit geld en corruptie, vriendjespolitiek was Mobarac niet vreemd, en in die zin heeft Morsi zich geprofileerd, en de domme massa naar zich toegetrokken.
  Het domme volk heeft hun leider in een blindelingse euforie verkozen, de democratie dat ze dachten te hebben, was een voorgeschoteld politiek menu ala cart van grootmacht Saoedi Arabië.
  ….
  Onze Europese minister Dweil, Von Rompay ontvangt deze dictator Morsi sponseert hem ;, eert de moslim fundamentalist in het kader van ‘democratie’, voor volk en natie., … AUB op een plateautje!.

  .

 2. Dit alles wordt mogelijk gemaakt met de steun van de E.U. en V.S., Nietwaar meneer H. Van Rompuy., Barosso en co!
  Wanneer is dit voorbeeld van toepassing in Europa? Sommige landen zijn er al klaar voor! Ik denk aan Zweden dat zou meteen het aantal dagelijkse verkrachtingen naar beneden kunnen halen.

 3. Ik erg mij enorm aan die grootsmoelen , de beter-weters, de grootmoralisten, de verdraagzamen met clubnamen zoals .. rechten van de mens , rechten van het kind , rechten van de vrouw . Wanneer gaan die openlijk partij tonen voor de meest kwetsbaren en al de smeerlapperij van die bepaalde prachtlanden waaronder Egypte , scherp veroordelen met eventuele sancties. Hoge rechtsgeleerden verkleed als penguin komen wel bijeen om te onderzoeken of de een of andere struikbaardterrorist mag uitgeleverd worden , want DIE heeft “rechten” en ze willen niet dat ze hem ZEER zouden doen. Het is inderdaad een strijd tussen de 21e eeuw en de duistere middeleeuwen

Reacties zijn gesloten.