MIPEX, index voor integratie: het kan béter!

Bravo voor het land b: we kregen goede punten voor de integratie van migranten.  Het kan nog beter, maar de 7de plaats op 38,  niet slecht voor een land dat opgesplitst is in gastvrije, gulle Franstaligen en gierige racisten in het noorden van het land.

Hoewel…  We staan stil op die 7de plaats.  Er moet nog gesleuteld worden aan politieke participatie, integratie op de arbeidsmarkt – vergelijkende examens afschaffen en een versnelde homologatie van een jungle- of woestijndiploma zou een grote stap vooruit zijn – en aan de gezondheidszorg.  Het land b houdt weinig of geen rekening met ‘specifieke noden’ van de verrijkers.  Hoe kunnen we de welkome vakkrachten een goede medische verzorging geven als we hun taal niet spreken?

Waar we de beste van de klas zijn is met het verlenen van permanent verblijfsrecht op het grondgebied.  Niemand doet beter.  Na verlenen van een verblijfsvergunning moeten de nieuwkomers 5 jaar wachten eer ze ‘oef‘ mogen zeggen.  Een administratief akkefietje, want eigenlijk, feitelijk, mogen ze sowieso blijven.  Hoeveel worden er effectief uitgewezen?

Qua sociale rechten noemt de index de integratie optimaal.   Maar er wordt toch nog kritiek gegeven op de strenge voorwaarden om de gegeerde belgische nationaliteit en de gezinshereniging (… voor de minder geïnformeerde lezer: d.w.z. tot in de vierde lijn, verzonnen en nog te produceren familieleden inbegrepen), die minder gemakkelijk zouden worden toegestaan dan in 2011.

Onderwijs doet het minder goed.  De fout ligt vanzelfsprekend bij ons.  Te wijten aan bekrompen leerkrachten die er de brui aan geven omdat ze de taal en cultuur van de importbelgen niet begrijpen.

1 op 2 migranten heeft geen werk.  Maar men rekent op de importsecretaris, Theo Francken (N-BA), die beloofd heeft een tandje bij te zullen steken om met zijn actieplan ‘de economische integratie op de arbeidsmarkt’ te zullen bevorderen.  Probleem blijft echter dat slechts 20% van de migranten naar het land b afzakt om te studeren en te werken.  De rest, 80%, komt hierheen om de ‘kostwinner‘ gezelschap te houden.

De uitgeprocedeerden, de uitgewezenen, de verstotelingen, de leprozen… ocharme… hoe we die behandelen, daar kunnen we geen goede punten voor krijgen.  Opsluiten tot hun terugkeer naar het clanland: hoe durven we?  Ze worden gestigmatiseerd, we geven hen een negatief en vijandig imago, we bezorgen hen psychologische trauma’s die ze de rest van hun leven moeten meesleuren.

Méér weten?  Volg bruggetjes naar MIPEX en naar details over de kracht en de zwakte van belgië.

Wes HardinNog een fijne dag!

Wes Hardin

 

20 gedachten over “MIPEX, index voor integratie: het kan béter!

 1. De creativiteit van Links kent geen grenzen. Maar wanneer een MISEX (Migrant Integration Succes Index) over de integratie van de verschillende bevolkingsgroepen in westerse landen? Doen de Chinezen of Polen het beter of slechter als Somaliers of Eritreers bv?

 2. Raad de leerkrachten voor ze de beslissing nemen om de brui eraan te geven eerst de Funny Arab Videos te bekijken, ze kunnen er lessen uit trekken hoe ze met deze import moeten omgaan. Gewoon Funny Arab Videos bij Google intikken.

 3. De belgische nationaliteit krijgen is inderdaad moeilijker geworden. Enkele maanden geleden heeft de Belgische ambassade in Manila ons laten weten dat zij de belgische nationaliteit niet meer “kado” kunnen geven aan mijn vrouw. Niet dat we er ooit om gevraagd hadden, gewoon een algemeen rondschrijven om ons duidelijk te maken dat ze van een pak werk verlost zijn. Daarvoor was het mogelijk zonder ooit in Belgie geweest te zijn mits te verklaren dat je een band met het land van melk en honig hebt … zo in de aard van “ik zie mijn ventje graag en hou zoals hij van mosselen friet” … en Philippe had er weer een onderdaan bij. Grote schande maar dat kan nu niet meer. Misschien al we genoeg ontvangen aan leefloon, kindergeld en andere sociale voordelen zouden we toch kunnen overwegen met de ganse familie te verhuizen naar koudere oorden en het niet onmiddellijk krijgen van de belgische nationaliteit kan ons dan niets schelen. En eigenlijk feitelijk Mogen Julie van geluk spreken dat de Filippijnen niet op “vaarafstand” van Europa liggen anders waren er nu zo’n kleine 80 miljoen onderweg naar de Europese vleespotten.

  • Niet zeker dat de EU die zou toelaten, het zijn immers geen moslims. ALs je ziet hoe D nu reeds tekeer gaat tegen immigranten uit Servie…

 4. Ik zit weer in een depressie na het lezen van Wes zijn realiteit-sprookjes . Het had echter nog erger kunnen zijn met een derde plaats . Ik moet vaststellen dat Wes verborgen sadistische trekjes heeft , want hij besluit met …..Nog een fijne dag! Ge zegt toch ook niet tegen een ter dood veroordeelde die op het schavot staat , Vooruit maat ! kop omhoog , maak er het beste van !

 5. Procedurefouten komen zo veelvuldig voor dat het volgens mij geen toevalligheden kunnen zijn, maar wie ben ik nietwaar?

 6. Wat wij nodig hebben is een nieuwe messias , ene met haar op zijn tanden , die niet staat te lullen zoals ” als ze op uw rechterwang slaan biedt dan uw rechter aan “” maar sla hem ineen ! Velen van ons dachten dat het Bart De Wever was , maar die nog niet goed genoeg om gekruisigd te worden . Ik begin me echt zorgen te maken over de toekomst van mijn kinderen en kleinkinderen . Iedere dag worden er honderden toekomstige stemmers van groen en rood van een zekere dood gered . Waar is hun vaderlandsliefde , heeft hun boterbloemrevolutie dan helemaal niets te betekenen , of is wat mij meemaken en nog moeten meemaken , allemaal de wil van Allah . Ik heb een troost samen met mijn senioren We zullen de teloorgang van onze beschaving niet meer meemaken . Wij zullen tenminste in vrede kunnen rusten !

 7. Wat mij enorm tegen het hoofd stoot . Mila Rasul van Afghaanse nat. 21 jaar en bloedmooi . Zij verblijft meer dan acht jaar in Belgie ! Kandidate voor miss Belgie . Westers gekleed , geen hoofddoek of dergelijke Allah atributen . Zij wordt uitgewezen , zij moet het land uit . Honderden criminelen opgesloten of niet , mogen wel blijven , genieten bescherming . Het is om je kl… op te vreten. Ik wou dan ik kon helpen zelfs met een huwelijk , ik wil mij opofferen . Het leeftijdsverschil kan geen probleem zijn , ongeveer 50 jaar

  • Dat is democratie op zijn belgisch Het uitschot mag hier blijven en als er dan eens ene is die zich heeft aangepast moet ze het land uit, volgens mij moeten eerst de criminelen het land uit maar ja de linkse kerk is daar geen voorstander van

 8. @ Rene
  Even naar Mila Rasul gezocht. Voor wat het huwelijk betreft ze vraagt : join Facebook to connect wit Mila Rasul.
  Ik wil je wel waarschuwen: volgens Google heeft de People of the Philippines in de rechtbank van Panganiban, Mila veroordeeld voor het verhandelen van drugs, ze werd betrapt toen ze 212,15 gram shabu aan de man wou brengen.
  Mocht Mila op onze bodem verblijven zijn we haar toch liever kwijt dan rijk.

 9. Maltese patrol boats have not been picking up migrants at sea because the migrants themselves refuse to be rescued by Maltese boats, the commander of the AFM’s maritime unit, Lt Col Andrew Mallia has been quoted as saying by the Italian newspaper La Repubblica.

  He said that whenever Maltese patrol boats intercepted migrants’ boats the migrants invariably refused help.

  He explained that the migrants did not want to come to Malta because that would make it difficult for them to proceed to Northern Europe.

  Once the interceptions were made in international waters and as long as the migrants were safe, their boats had right of passage and could refuse assistance, Col Mallia said. Maltese boats often stand by and monitor the boats in case they faced an emergency.

  The situation changed if the boats were found in Maltese waters, Col Mallia said.
  Bron: http://www.timesofmalta.com/articles/view/20150504/local/migrants-refusing-help-from-maltese-patrol-boats.566735

  • Op de Hessen, een Duits fregat, willen ze graag mee!

   • In Duitsland zijn momenteel 2000 nieuwe vacatures voor medewerkers om asielaanvragen te verwerken.
    Ik stel mijn kandidatuur om de volgende redenen : na een week inwerken moet ik 180 stempels met het woord afgewezen (abgelehnt) per uur op de formulieren kunnen slaan. Dat maakt 1440 afwijzingen per 8 uur. Met een vrijwillig half uurtje overwerk kom ik op 1500/ dag. Dat geeft dan als resultaat 7.500/week. Met aftrek van vakantiedagen, feestdagen en eventueel ziektedagen kom ik op 300.000 afwijzingen per jaar.
    Ik ben mij er wel van bewust dat mijn carrière op deze wijze niet langer dan 3 jaar zal duren, maar heb dan aanzienlijk bijgedragen tot de Duitse schatkist.
    Ik verwacht dan ook een aanbevelingsbrief van de Duitse dienst voor immigratie, zodat ik mijn werk in het land b op een even doeltreffende wijze kan voortzetten.

  • Hahaha, wat een grap! Een beetje zoals in Calais, waar de Franse overheid er niet in slaagt de moslims te overhalen om in FR asiel aan te vragen! We zullen er weinig over lezen in de leugenmedia.
   En dat moet Malta, het linksdraaiende eiland bij uitstek overkomen, waar notabene EASO gevestigd is, de European Asylum Support Office, van waaruit de hele exodus georganiseerd wordt.

 10. Het gaat hier in feite niet over de integratie index, maar om de mate waarin de kanker al is uitgezaaid, en waarbij de ziekte wordt aangeprezen als de remedie.
  Eens te meer moeten we vaststellen dat in mei 2014 bijna 95% daar voor gestemd heeft, en er blijft voor stemmen.
  Dit geldt ten andere ook in andere landen van de EUSSR, waar de kiezer beschikt over alternatieven om zijn afkeuring te laten blijken.. maar blijft stemmen voor de ondergang.
  De juiste keuze in het stemhokje vereist zelfs geen durf, alleen de wil en dit gedurende enkele luttele seconden.
  Zelfs dat is blijkbaar al een bovenmenselijke opgave.
  De verkiezingsfraude buiten beschouwing gelaten(en die er zeker is), dient men uiteindelijk naar de grond van het probleem te gaan en dat is het klootjesvolk dat stemt voor verraders, en dus voor zijn ondergang. Het is deze “lafheid en verraad” die elke dag moeten aangeklaagd worden. Elke dag dient het “klootjesvolk” dan ook geconfronteerd te worden met de gevolgen van zijn keuze in het stemhokje.
  Men is bovendien laf omdat men dit wil zijn, en niet omdat men dit moet zijn!!!
  Gezien de ernst van de toestand, er is dan ook nood aan een klare, maar ook rauwe en ruwe taal.
  Zachte heelmeesters maken immers stinkende wonden!!!

Reacties zijn gesloten.