Minder, minder, minder… vrijheid van meningsuiting-proces

Afbeeldingsresultaat voor vrijheid van meningsuiting

Amnesty International

De Leidse hoogleraar Paul Cliteur vindt dat Geert Wilders zich niet schuldig heeft gemaakt aan discriminatie en dat de vele aangiften tegen Wilders getuigen van intolerantie. De rechtszaak tegen Wilders had wat hem betreft dan ook niet plaats moeten vinden. Hier zijn complete verhoor in de rechtszaal.  Ga naar RTL voor getuigenisvideo.

“Ik verdedig Wilders niet zozeer als persoon, ik verdedig de basisbeginselen van onze democratische rechtsstaat.”

“Het moet in een vrij land als Nederland juist mogelijk zijn uitspraken te doen die schokken en verontrusten.”

“Het kan niet zo zijn dat burgers van de rechter verwachten dat hij uitspraken bestraft waar ze het niet mee eens zijn.”

Verneem meer…

3 gedachten over “Minder, minder, minder… vrijheid van meningsuiting-proces

 1. Schokkende uitspraken van rechtse politici moeten en zullen bestraft worden, hoe dan ook. Schokkende uitspraken van linkse rakkers daarentegen zijn een vorm van “vrije meningsuiting”.

  • Ja Walter,
   Voltaire moet zich heel dikwijls omdraaien in zijn graf:

   “ik ga niet akkoord met wat u zegt, maar ik zal uw recht van meningsuiting tot de dood verdedigen”,

   zijn gevleugelde zin wordt crescendo door het officiële Europa en het ganse politiek/mediatiek correcte circus verkracht.

   • @ quousque

    om de puntjes even op de i te zetten. De zin is niet van Voltaire maar van Evelyn Hall, ze schreef onder het pseudoniem S.G Tallentyre.
    De bewuste woorden ‘I dissaprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it’, komt voor in ‘The Friends of Voltaire’, gepubliceerd in 1906. Ze wou op deze manier de overtuiging van Voltaire in de verf zetten.
    Het is niet de eerste keer dat uitspraken- of zinnen- van een man/vrouw aan een ander worden toegeschreven, en zo hun eigen, fout, leven beginnen te leiden.

Reacties zijn gesloten.