“Mijn vriend, Poetin!”

Afbeeldingsresultaat voor vodka cartoonZou hij heimelijk overgeschakeld zijn op wodka?  Krijgt wodka een beschermd statuut?  Juncker maakte in Trouw zijn diepste zielsroerselen bekend:

“Mijn vriend Vladimir Poetin – want we zijn al jarenlang vrienden, ook al mag je tegenwoordig niet zeggen dat Poetin je vriend is – was destijds zeer onaangenaam getroffen door die ene zin van president Obama, toen hij zei (in 2014 in Den Haag – red.) dat Rusland slechts een regionale macht is. Als Rusland iets niet is, is het dat wel. Wij moeten leren om met Russen op gelijke voet te praten, op ooghoogte… we moeten het contact met Rusland herstellen. Rusland is een grote speler. Er is geen veiligheidsagenda voor Europa zonder Rusland… We moeten van ze houden…”

 

1 gedachte op ““Mijn vriend, Poetin!”

  1. Gelukkig dat er een Poetin is. Hij heeft Rusland terug op sporen gezet en het internationaal een uitstraling gegeven.Waarom zou Poetin zich grote zorgen maken als hij westwaarts kijkt . Oostwaarts bevindt zich een hele grote landmassa met een enorme bevolking en zeer grote openliggende markt met grondstoffen en potentieel.

Reacties zijn gesloten.