Messenpandemie?

Bij onze oosterburen heeft de maand januari enkele synoniemen die verwijzen naar de winterse koude en weeromstandigheden. Januari werd dus ook wintermaand, sneeuwmaand, ijsmaand genoemd. U heeft begrepen dat dit verleden tijd is. Wegens de opwarming, denkt u dan?

Niet wegens de opwarming van de aarde maar wel wegens de temperatuur van heetgebakerde messentrekkers. Het lijkt wel alsof er een messenpandemie uitgebroken is. Niet alleen bij onze oosterburen…

Bild heeft het over “de bloedige messenmaand: januari”.

Elke dag in januari 2023 meldde de politie in Duitsland minstens één messentrekkerij: waaronder moord, doodslag, beroving en bedreiging. De federale politie publiceerde maandag de recentste cijfers voor het jaar 2022: 336 op stations, in treinen en luchthavens, het dubbel van 2021.

Het LKA (parket) NRW meldde een forse stijging van de jeugdcriminaliteit in 2022, waarvan 16.966 geweldpleging met lichamelijke kwetsuren (+ 50%); bij 328 gevallen werd een mes gebruikt (+ 35%). Volgens het BKA (federaal parket) werd bij 6.6% der betrapte misdrijven een mes gebruikt of als bedreiging ingezet.

Wat ons opviel is dat slechts vakkrachten de diagnose “verward” of “psychisch gestoord” krijgen…

Neem een kijkje bij Bild voor meer details.