Merkels Gutmenschen maken zich zorgen…

Afbeeldingsresultaat voor deutschlands gutmenschen wahnsinn… om de criminelen

Zoals om een Afghaan, een zware crimineel, die uit Merkelland verwijderd werd – in 2012 werd zijn asielaanvraag al geweigerd – en die zich in Afghanistan ophing. Lichtkettingen en treurwakes voor Merkels kanselierswoning. Ontzetting bij de politici. Uitwijzingen moeten stoppen. Zonde van de dure vliegreis…

Maar om deze mensen zijn de gutmenschliche Merkellanders niet bekommerd: alleen al in het Bundesland Nordrhein-Westfalen pleegden 41 politie-agenten zelfmoord tijdens de laatste 5 jaren, omdat er te veel van hen geëist wordt en het nut en zin van hun job niet meer inzien. Gekwetste agenten tijdens de uitoefening van hun werk zijn voor politici geen vermelding waard… of – stel je voor – een bezoekje in het ziekenhuis.

Zou de rechtstaat in Duitsland nu echt in gevaar komen zonder de lijfwacht van Osama Bin Laden? De man, Sami Idoudi , werd per ongeluk uitgewezen aan Tunesië, zonder dat de rechters hem een all-in verblijf in een nazi-concentratiekamp konden opleggen… Heel de poco media staan er dagelijks vol van: Sami hier, Sami daar. Wraakzuchtig zijn ze, de Gutmenschen in Merkelland. Zo zie je maar, je kan een vos zijn kwaadaardige streken niet afleren. Raar, hoor. De man kreeg sinds 2008 ca. 150.000 euro sociale uitkeringen. En mocht hij niet stoemelings aan Tunesië geretourneerd zijn, dan zou een continue bewaking als zwaar extreme moslimextremist miljoenen kosten aan de staatskas. Je zou dan toch vermoeden dat ze blij zijn er eindelijk vanaf te zijn.

Topolitici allerhande zien het anders: Sami moét terugkeren om de Duitse rechtstaat te redden. En dat mag iets kosten. Hij hoeft zelfs niet in een rubberbootje te stappen. Vliegtuigticket en begeleiders worden voorzien.  Zijn thuisland wil hem echter niet uitleveren – ze zullen hem zelf wel voor de rechtbank dagen. Straffer: ze hebben hem naar verluidt zelfs in afwachting van zijn proces vrij gelaten.  Waarmee Sami’s vrees voor foltering en/of vergeetput tegengesproken wordt.

Ordnung muss sein.  Prioriteiten. Sami heeft duidelijk prioriteit. Wie niet op dezelfde inzet mag rekenen zijn de slachtoffers en familieleden van de islamitische terreuraanslag op de Breitscheidplatz in Berlijn, dezelfde terreur die Sami verspreid heeft. Zelfs een minuutje ter herdenking en rouwbetuiging werd hen maandenlang geweigerd. Familieleden krijgen nu een slachtofferpensioen van 140 euro per maand – maar alleen als ze hun leed, hun trauma, kunnen bewijzen.

En dan vraagt men zich af waarom de AfD op weg is de tweede grootste politieke kracht in Duitsland te worden…